TIR’IN MAZOT DEPOSU PATLADI: 3 YARALI

Erzurum’da ateşle ısıtılmaya çalışılan TIR’ın mazot deposunun patlaması sonucu 3 kişi yaralandı.

26 Aralık 2013 Perşembe 11:56
TIR’IN MAZOT DEPOSU PATLADI: 3 YARALI
Erzurum'da bir TIR'ın donan yakıt deposunu ateş yakarak ısıtmaya çalışan sürücü ile 2 oto tamircisi, meydana gelen patlamada alevler içinde kaldı. Yaralanan 3 kişi kaldırıldıkları hastanede tedavi altına alındı.
Olay Aziziye ilçesindeki Organize Sanayi Bölgesindeki 1'inci Cadde 1'inci Sokaktaki özel bir şirkete ait gıda deposunun garaj bölümünde meydana geldi. Depoya önceki dün gıda maddesi getiren 17 DP 298 plakalı TIR'ın yakıt deposu dondu. TIR'ın sürücüsü bugün sabah saatlerinde oto sanayiden iki tamirci çağırarak arızayı gidermeye çalıştı. İddiaya göre, donan mazot deposunun açılması için içine benzin döküldü. Deponun altında yanan ateşin benzinle temas etmesi ile büyük bir patlama oldu. TIR şoförü Kadir Kartal ile tamirciler Mesut Kemal Akdağ ve Fırat Aktemur alevlerin içinde kaldı. Patlama ile birlikte depoda çalışanlar büyük bir panik yaşadı ve sağa sola kaçışmaya başladı. İşçiler 3 kişinin yandığını görünce çevredeki yangın söndürme tüpleri ile müdahale etti.
Patlamanın meydana geldiği depo sorumlusu Ahmet Özhancı, ağır yaralanan sürücü ve iki tamircinin ambulanslarla Atatürk Üniversitesi Yakutiye Araştırma Hastanesi ile Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanelerinde tedavi altına alındığını bildirdi. Ahmet Özhancı, "Depoya dün gıda maddesi getiren TIR'ın yakıt deposu dondu. Sürücüsü de bugün sabah saatlerinde sanayiden iki tamirci getirdi. Ustalar ve sürücü yakıt deposu başında çalışıyordu. Biz de depoda işlerimize bakıyorduk. Büyük bir patlama oldu. Herkes panik içinde kaçışmaya başladı. Bu sırada 3 kişinin yandığını gördük. İşçiler hemen çevredeki 10 yangın tüpünü alıp yanan sürücü ve 2 tamirciyi kurtardı. Daha sonra ambulans çağırdık. Korkunç bir manzara idi. Üçü de fena halde yanmıştı" dedi
Patlamanın ardından polis olay yerinde incelemelerde bulunurken, hastaneye kaldırılan yanan 3 kişinin hayati tehlikelerinin bulunduğu bildirildi. 

Editör

Son Güncelleme: 26.12.2013 13:58
Anahtar Kelimeler:
ErzurumTırMezat Deposu
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.