TİMSAL KARABEKİR BABASINI ANLATTI

Erzurum’un kurtuluşu münasebetiyle Kazım Karabekir’in kızı Timsal Karabekir Erzurum Atatürk Üniversitesi’nde öğrencilerle buluştu. Babasını fotoğraflarla anlatan Timsal Karabekir izleyicilerden yoğun ilgi gördü.

13 Mart 2012 Salı 09:10
TİMSAL KARABEKİR BABASINI ANLATTI
Aralarında Güneş Vakfı Başkanı Alparslan Ceylan, Atatürk Üniversitesi Eczacılık öğrencileri grubu ATUPSG’un öğrenci kulübünü danışmanı Profesör Doktor Yücel Kadıoğlu, Atatürk Üniversitesi’nden çok sayıda akademisyen ve öğrencilerin olduğu konferans, katılımcılardan tam not aldı.
Oditoryum Mavi salonda Atatürk üniversitesi Eczacılık Fakültesi öğrencileri tarafından düzenlenen Erzurum’un kurtuluşu ve Kazım Karabekir konulu konferans öğrenciler tarafından büyük ilgiyle izlendi.
İlk konuşmayı Erzurum Atatürk Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Mevlüt Yüksel yaptı. Yüksel, Rus arşivlerinden çıkan görüntüleri katılımcılara izletti. Sözde ermeni soykırımı iddialarını eleştiren öğretim üyesi, asıl soykırımı Bolşevik ihtilalinden sonra Ruslardan silahları devralan Ermenilerin yapmış olduğunu ifade etti. Mevlüt Yüksel’den sonra konuşmayı devralan Timsal Karabekir, katılımcılara babasını anlattı. “Dünü unutma yarına hakkın olsun” konulu sloganla konuşmasını yapan Kazım Karabekir’in kızı, babasının yaptığı çalışmaları, Atatürk’le olan ilişkilerini, çektiği zorlukları fotoğraflarla anlattı. 1918’de Erzincan ve Erzurum’un Ermenilerden ve Ruslardan geri alan Kazım Karabekir, kızı tarafından anlatılırken solonda duygu dolu anlar yaşandı.
Konferans sonunda konuşmacılara plaket takdim edildi.

Editör

Son Güncelleme: 13.03.2012 10:58
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.