TERÖRİSTTEN ŞOK İDDİA

Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıkan “Tolhildan” kod adlı Mehmet A. adlı terörist, PKK terör örgütünün Kuzey Irak’ın Hakurk yakınlarında elektrik üreten bir barajı bulunduğunu ileri sürerek, “Elektrik enerjisi üretilen baraj Irak devletine değil, PKK’ya ait" dedi.

02 Kasım 2012 Cuma 14:28
TERÖRİSTTEN ŞOK İDDİA
Dağlıca, Hantepe, Gediktepe karakollarına düzenlenen üç ayrı baskında 27 şehit verilmesine neden olan ve geçen yılın Aralık ayında bir evde uyurken yakalanan PKK'nın Tendürek sorumlusu 'Serkeş' kod adlı Zafer Z.’nin de aralarında bulunduğu 9’u tutuklu toplam 15 sanık, dün Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıktı. Duruşmada “silahlı örgüt üyesi olmak, “devletin birlik ve bütünlüğünü bozmaya kastetmek”, “bölücü terör örgütüne yardım ve yataklık” suçlarından yargılanan tutuklu sanıklar Zafer Z., İbrahim T., Mehmet A., Abdullah M., Mehmet Sait U., Zilfekar O., Harun U., Cesim M., Abdulmenaf B. ile tutuksuz yargılan sanıklar ve sanık yakınları hazır bulundu.
Hakkında 2 kez ağırlaştırılmış ömür boyu ve 24 yıldan 65 yıla kadar hapis cezası istenen Mehmet A., PKK terör örgütünün Kuzey Irak’ın Hakurk yakınlarında elektrik üreten bir barajının bulunduğunu ileri sürerek, “Elektrik enerjisi üretilen baraj Irak devletine değil, PKK’ya ait" dedi. Bunun üzerine Mahkeme Başkanı Ahmet Korkmaz, sanığa iddia ettiği barajın tam yerini sordu. Mehmet A., barajın Kuzey Irak’taki Hakurk kampında olduğunu belirterek, “Barajı PKK yaptı ve işletiyor” diye konuştu.
Mehmet A., Van’ın Başkale ilçesinde yaşadığını ve hayvan otlatırken PKK’lılar tarafından dağa götürüldüğünü kaydederek, “15 kişinin görevi sığınak ve tünel kazmaktı. Kampta kazı işlerini yapıyorduk. Elektriği örgüte ait barajdan alıyorduk. Barajın sorumlusu ’Brindar’ kod adlı kişiydi” dedi.
Mahkeme, 9’u tutuklu sanığın tutukluluk hallerinin devamına, diğer sanıkların da tutuksuz olarak yargılanmalarının devamına karar vererek, mahkemeyi ileri bir tarihe erteledi.

Editör

Son Güncelleme: 02.11.2012 14:45
Anahtar Kelimeler:
TERÖRİSTTEN ŞOK İDDİA
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.