Gelecek nesillere böyle tabiatı çürümüş bir vatanı nasıl ve ne yüzle teslim edeceğiz? Bilgi, ağaç dikmekten, temizliğe üst seviyede dikkat etmekten, dinimiz ise temiz olmaktan söz etmiyor, emrediyor!

Disiplini sevmeyen bir toplumda mantıktan elbette söz etmek biraz lüks! Okumayı sevmeyen bir toplumda mantıktan, seçeneklerden söz etmek de aynı derecede israf!

Kendimi çözemeden, başkalarını çözme ihtimalim yok görmem için bilgi şart! Bazen en zor olan bilgi olmadan fikir sahibi olmak ki; bunu çok sıklıkla yapan bir toplum var!

Covid 19 dünyanın başına gelen en büyük felaketlerden birisi!

Maske, mesafe, temizlik! Ve dördüncü şık eklendi! Aşı!

Maske ve mesafeyi haydi görünen yerlerde kolluk kuvvetleriyle para cezası korkusuyla sağlandı diyelim. Ya temizlik meselesini kim nasıl çözebilir ki; insanların içinde temizlik dürtüsü kendi içlerinde olmadan! Ya aşıya karşı olduğunu söyleyen ve aşı olmamak için direnenlere ne demeli ki; bilemedim?

Koskoca denizleri kaybettik! Öldüğünü kimse açıklayamıyor. Bugün temizlik için savaşmaya başlasak belki de iki yüz üç yüz yıl sürecek temizlenmesi.

Nehirlerimizden simsiyah sular akıyor!

Denizler, akarsular zehirleniyor; zehirliyor, öldürüyor!

Niçin?

Daha fazla para daha fazla kâr için!

Sistem, kontrol etmekten aciz düşünce ne arıtmalar, ne atıklar kontrol ediliyor ne tedbir alınıyor! Ve nede o işletme sahiplerinin vicdanı ahlakı var!

Tarım alanları, ormanlar katlediliyor, otobanlara, yerli yabancı maden şirketlerine kurban ediliyor!

Ağaçlar, denizler, akarsular ölünce bunları görmeyenler, tedbir almayanlar kendilerinin yaşayabileceklerini mi sanıyorlar? Kanser başta olmak üzere, akciğer, kalp damar, cilt hastalıkları yaşamamıza izin verecek mi; elbette hayır!

Gelecek nesillere böyle tabiatı çürümüş bir vatanı nasıl ve ne yüzle teslim edeceğiz?

Bilgi, ağaç dikmekten, temizliğe üst seviyede dikkat etmekten, dinimiz ise temiz olmaktan söz etmiyor, emrediyor!

Devlet işletmelerin, fabrikaların, belediyelerin atık suları, fabrika atıklarının sularımıza atılmasını engellemeli ve büyük cezalarla kontrol etmeli ve bu konularda insanları eğitmelidir.

Zaten oldukça geç kalınmış bir durumdur bu atıkların ıtrah yolları ve bugünkü felakete sebep olmuştur; buradan döndürmek için bilgi, istek yerine kurtarma histerisi gerekmektedir.

Normal çalışma, toplantı, talimatlarla olmaz!

Biraz deli biraz sert ve bilgiye âşık radikal düşünüp, profesyonel çalışmalarla başarı gelebilir!

Başarı; tertemiz suları, denizleri olan ve asırlık ağaçları olan ormanlara sahip olmaktır! Hava temizliği ise ormanlarla, sularla ilişkili olmasına rağmen kimyasallardan temizlenmiş, fabrika bacalarına etrafa zehir saçmayan temizleyiciler takılmış şehirlere sahip olmakla gerçekleşebilir!

Temizlik oksijenlenmektir; oksijen ise hayattır!

Oksijeni öldürüp, hayatta kalamazsınız!

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.