TEKMAN KAYMAKAMI'NA ÇİRKİN İFTİRA

Erzurum'un Tekman ilçesinde Kaymakam Cahit Karatepe'nin "Tekman milleti aşağılık bir millettir. 100 lira karşılığında avratlarını bile satıyorlar" ifadesini kullandığını iddia eden BDP'liler, ilçe meydanında Karatepe'yi protesto etti.

27 Şubat 2011 Pazar 15:00
TEKMAN KAYMAKAMI'NA ÇİRKİN İFTİRA
İddiların tamamen iftira olduğunu belirten Kaymakam Karatepe, olayın kömür yardımı ve şartlı nakit transferiyle ilgili olduğunu söyledi.
Geçtiğimiz günlerde bir haber ajansında Tekman Kaymakamı Cahit Karatepe'nin ilçe halkına hakaret ettiği yönündeki haber üzerine ilçe meydanında toplanan halk, Kaymakam Karatepe'nin istifasını istedi. Grup adına konuşan BDP Tekman İlçe Başkanı Metin Bingöl, Kaymakam Karatepe'nin "Tekman milleti aşağılık bir millettir. 100 lira karşılığında avratlarını bile satıyorlar. Tekman'da çok kaldım. Kanımı test ettirdim acaba terör kanı bulaşmış mıdır?" ifadelerini kullandığını öne süren vatandaşlar, Kaymakam'ın Kürtlere hakaret ettiğini ileri sürdü. Bingöl, "Kaymakam Karatepe yaptığı hatadan dolayı ya Tekmanlılar'dan özür dileyecek ya da bu görevi bırakıp, gidecek. İlçemizde hiç kimse 100 TL karşılığında karısını satmış değildir, bu alçakça bir ifadedir" dedi.
İddia edilen ifadeleri kullanmadığını ileri süren Tekman Kaymakamı Cahit Karatepe, "Ben böyle bir ifade kullanmadım. İddialar tamamen iftiradan ibarettir. 1.5 aydır 15 muhtar, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın yaptığı kömür yardımı ve Şartlı Nakit Transferi'yle ilgili olarak sürekli itiraz edip, şikayette bulundular" dedi.
Tekman Kaymakamı Cahit Karatepe'nin Tekman halkına yönelik sarfettiği iddia edilen sözlerle ilgili Vali Sebahattin Öztürk, açıklamalarda bulundu. Vali Öztürk, Kaymakam Karatepe'ye karşı yalan ve tezviratlarla dolu bir kampanya başlatıldığını belirterek, "Konuyu ben araştırdım. Kaymakamımızın böyle bir açıklaması söz konusu değil. Hatta şahitleri bile var" dedi.
Art niyetli siyasi görüşe sahip bazı siyasi grupların Tekman Kaymakamı'na referandum döneminden bugüne kadar 'takıntılı bir tavır' sergilediklerini öne süren Vali Öztürk, "Referandum dönemi ve sonrasında bu arkadaşımız için soruşturma açılmasını istediler. Şikayetlerini inceledik ve soruşturmaya gerek duymadık. O günden beri bu arkadaşımıza kafayı takmış durumdalar. Geçtiğimiz günlerde de yine aynı kişiler Tekman'a gitti ve muhtarlarla görüştüler. Sonrasında da bu iddialar ortaya atıldı. Ben hem şahitler hem de kaymakamımızın ifadeleri doğrultusunda, böyle bir açıklama yapmadığına inanıyorum. Zaten inanmasam, şimdiye kadar gereğini rahatlıkla yapardım" dedi.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ömer u 2011-04-09 11:21:52

değerli arkadaşlar tekman kaymakamı gördüğum kadarila gerçek fakiri yerinde tesbit etmek ben buna şaid oldum diye söyluyorum fakirlik formu için köylere memur günderdi köyumde memur ile muhtar ve heyeti ev ev dolaşırdı bu evler çoku o şahslara ayit deyildi hep yıkıp evlerdi ve sahipleride göç etmişler. köy heyeti kendi akrabalarna tel açıp mallarınız saklayın memurları getiriyoruz peki arkadaşlar bu suç muhtarnmı yoksa kaymakamı isim vermek istemiyorum muhtarı biri diyorki ya hepimize verecek y

Avatar
selami erkan 2011-03-01 13:23:53

bu zihniyeti anlamakta zorlanıyorum. tekman kaymakamının bu sözleri söyleyebilecek yapıda olduğuna tüm tekmanlılar ve daha önce kaymakamlık yaptığı yerlerin halkı şahittir. ve bu sözleri kaymakamdan işittiğine yemin eden ve BDP ile yolları kesişmeyecek olan kişiler mevcutken nedir bu kaymakama kutsiyet ayfetmeler. eğer diğer parti örgütlerinde akıl olsaydı onlarda kalkıp bir tepki gösterselerdi. düm ilçe başkanları da kaymakamın bu hakaretamiz yönüne defalarca şahit olmuştur. tekmanlılar olarak