Tebriz’i niye sildik?

Tebriz’i niye sildik?

admin
admin
06 Ağustos 2019 Salı 12:46
Tebriz’i niye sildik?

Vedat REFAYELİ

20 Şubat 2012 yılıydı. Alayla-valayla İran’ın Tebriz şehrinde bir tanıtım ofisi açmış, Erzurum’un kültürel değerlerinin tanıtımı yapılacak, böylelikle iki şehir arasında kaynaşma ve de yakınlaşma hedeflenmişti.

Tebriz ve Erzurum Büyükşehir Belediyeleri arasında imzalanan, 'Kardeş şehir' protokolü kapsamında tahsisi gerçekleşen tanıtım ofisinin inanılacak gibi değil ama, aktif kullanılamadı, bugün yerinde yeller esiyor.

Büyükşehir Belediyesi’nin yönetimi, her ne hikmetse o protokolü görmemezlikten geldi, Tebriz’i hem de en iyi yerinde açılan o ofisi de kaderine terketti.

Hele gazeteci arkadaşımız, eşi de İranlı olan Mahmut Akdağ’ın ‘’Büyükşehir Belediyesi’ne tahsis edilen ofis hem de Tebriz’in en işlek caddesindeydi. Açılışta ben de vardım’’ dedi de o zaman iyicene hayıflandım.

***

O günlerde ulusal basında da sükse yapan ve haber olan o ofis bugün niye kaldırılmış, anlamış değilim. Erzurum’a İran’dan turist çekelim, kış turizmini geliştirelim düşüncesi güme gitmiş, niye gitmiş, biri anlatsa da aydınlansak bari.

Tebriz’i niye çizdik, merak ediyorum doğrusu. İşin garibi de Tebriz’de ki Büyükşehir tahsis ve o dönem başkan vekili Eyüp Tavlaşoğlu’na teslim edilen ofisin kapalı tutulduğunu da İran İslam Cumhuriyeti’nin Başkonsolosu Sajad Sultanzadeh’ten duyuyorum. Doğrusu o da çok üzülmüş bu duruma ve buna bir çözüm bulunmasını istiyor.

Samimiyetine ve bir Türk dostu olduğuna yürekten inandığım Başkonsolos, aynı konuda çuvaldızı kendilerine de batırdı ve ‘’Erzurum Tebriz’de ki ofisi kapalı tutunca sanırım bizimkiler de buna alındı Erzurum Tebrizkapı Kültür Sanat Çarşısı’ndaki ofisi daha açıp kullanmıyor’’ dedi.

Gel de şimdi içerleme. Gel de şimdi Erzurum’da kış turizminin gelişmesi için yapılan çabaları samimi bul!

Editör

Anahtar Kelimeler:
ErzurumTebrizIran
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.