TARLAYI EKMEK YERİNE ŞEHİRDE İŞ ARIYORLAR

Doğu Anadolu Tarım Ürünleri ve Besiciler Birliği (DATÜBB) Başkanı Nazmi Ilıcalı, Erzurum’da 20 bin dönüm tarım alanının sahipleri tarafından ekilmediğini belirtti.

06 Ağustos 2011 Cumartesi 15:54
TARLAYI EKMEK YERİNE ŞEHİRDE İŞ ARIYORLAR
Ilıcalı, şehirde yaşayan işsizlerin büyük çoğunluğunun köyde toprağı olmasına karşın üretim yapmadığını söyledi.
Doğu Anadolu’nun en büyük kenti olan Erzurum’un yaşanan göçlerle birlikte kan kaybettiğini anımsatan DATÜBB Başkanı Nazmi Ilıcalı, köyde yaşanların tarlasını işlemek yerine başka şehirlere göç ettiğini, bunun da beraberinde işsizliği getirdiğini kaydetti. Yaptıkları araştırmaya göre yaklaşık 6 bin kişinin sahip olduğu tarım alanlarının atıl durumda olduğunu tespit ettiklerini aktaran Ilıcalı, Erzurum'da her yıl 25 bin dönüm alanın ekilmesine karşılılık en az 20 bin dönüm alan boş kaldığını vurguladı.
Tarım alanlarının ekilmeyi bekleğini ifade eden DATÜBB Başkanı Ilıcalı, “Çiftçilerimiz toprağa küsmesin. Şehirlerde yaşayan işsizlerin çoğunun köyde toprağı var ve toprağına dönüp üretimde bulunmuyor. Üretimin olduğu yerde kalkınma, kalkınmanın olduğu yerde ise bolluk ve refah olur. Sorunların aşılması için sahip olunan değerlere sahip çıkılmalıdır. Bu yapılırken de yerel üretimin desteklenmesine de ağırlık verilmelidir” diye konuştu.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.