TARİHİ HAMAM MÜZE KÜTÜPHANE OLMAYI BEKLİYOR

Erzurum’da 12 yılda restore edildikten sonra uzunca bir süre kaderine terk edilen, son olarak Edebiyat Müze Kütüphanesi olacağı açıklanan tarihi Askeriye Hamamı’nın ne zaman faaliyete geçeceği belirsizliğini koruyor.

12 Ağustos 2011 Cuma 13:22
TARİHİ HAMAM MÜZE KÜTÜPHANE OLMAYI BEKLİYOR
Birinci Dünya Savaşı döneminde Yoncalık Mahallesi'ndeki askeri kışla içerisinde yeralan 1800’lü yıllardan kalma tarihi Askeriye Hamamı, 500 bin lira harcanarak 12 yılda restore edildi. Eksikleri giderilip doğalgaz bağlandıktan sonra Kültür ve Turizm Müdürlüğü'ne bağlı Resim, Heykel ve Sanat Galerisi olarak kullanılması kararlaştırılmış olmasına karşın tarihi binanın kapısına kilit vuruldu. Yaklaşık 2 yıl süreyle kaderine terk edilen binanın geçtiğimiz aylarda Edebiyat Müze Kütüphanesi olarak kullanılacağı açıklanmasına karşın bu konuda şimdiye kadar herhangi bir adım atılmadı.
Kış turizminde marka olabilmek için ciddi yatırımların yapıldığı kentte, bir takım tarihi eserlerin etrafının açılırken, bazı eserlerin görmezden gelindiğini söyleyen vatandaşlar, Edebiyat Müze Kütüphanesi olarak kullanılacağı açıklanan Askeriye Hamamı’nın çevresinin bakımsızlıktan otla kaplı olduğunu, bu konuda zaman geçirilmeden adım atılmasını istedi.
Öte yandan Erzurum’un 800 - 900 yıllık geçmişinde üretilen her türlü edebi eserin tıpkı basımlarıyla kütüphanede yer alacağını belirten yetkililer, "Güncel edebiyatta Erzurum’un yetiştirdiği yazarların, şairlerin bütün eserleri burada sergilenecek. Estetik bakımından da insanların zevkle gidip gelebilecekleri, randevulaştıkları bir yer olacak. İçerisinde şık bir kafeterya olacak. İnsanlar, edebiyat eserlerini karıştırabilecek, edebi söyleşiler yapabilecek. Şairler, yazarlar getirilebilecek” diye konuştular.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.