TARİHİ ERZURUM KONGRESİ 95 YIL SONRA YENİDEN CANLANDIRILDI

23 Temmuz Erzurum kongresinin 95. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında restoresi tamamlanan kongre binası TBMM Başkanı Cemil Çiçek’in katıldığı törenle açıldı. 95 yıl önce yapılan tarihi Erzurum kongresi temsili olarak yeniden canlandırıldı.

23 Temmuz 2014 Çarşamba 18:52
TARİHİ ERZURUM KONGRESİ 95 YIL SONRA YENİDEN CANLANDIRILDI
23 Temmuz Erzurum kongresinin 95. yıl dönümü düzenlenen etkinliklerle kutlanıyor. Geçtiğimiz yıllara oranla çok daha geniş kapsamlı olarak planlanan kongre etkinlikleri kapsamında restoresi tamamlanan kongre binası, törene katılan TBMM Başkanı Cemil Çiçek tarafından açıldı.

Açılış törenine TBMM Başkanı Cemil Çiçek, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, AB Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Vali Ahmet Altıparmak, 9. Kolordu Komutanı Korgeneral Kamil Başoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ve çok sayıda davetli katıldı.

Törende konuşan İçişleri Bakanı Efkan Ala, Erzurum’un milli mücadeledeki önemine işaret etti. Ala, 10 Ağustos’ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde halkın kendi cumhurbaşkanını seçeceğini belirterek, Türkiye’nin gelişme sürecini anlattı.

TBMM Başkanı Cemil Çiçek ise Erzurum’un kurtuluş mücadelesinde önemli bir konuma sahip olduğunu belirtti. Çiçek, konuşmasında ayrıca Gazze’de yaşanan İsrail saldırılarını kınadı.

600 öğrenciden oluşan koronun Erzurum türkülerini seslendirmesinin ardından restorasyonu tamamlanan binanın açılışı yapıldı. Kongrenin yapıldığı salonda TBMM Başkanı Çiçek ve beraberindeki bakanlar delegeleri temsilen koltuklarda oturarak temsilci canlandırmaya eşlik etti.

TBMM Başkanı Çiçek ve Bakanlar daha sonra birlikte kongre binasını gezdi.

Editör

Son Güncelleme: 23.07.2014 18:58
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.