TANZANYALI DOKTOR HASTALARININ İLGİ ODAĞI OLDU

Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi plastik cerrahi bölümünde yaklaşık 4 ay önce göreve başlayan 39 yaşındaki Tanzanyalı doktor Mbaraka Eş Ahmed, adeta hastaların ilgi odağı oldu.

04 Şubat 2014 Salı 10:24
TANZANYALI DOKTOR HASTALARININ İLGİ ODAĞI OLDU
Çapa Tıp Fakültesinde 1997 yılında öğrenim gören ve 2004 yılında mezun olan 39 yaşındaki Tanzanyalı Plastik Cerrahi Uzmanı Mbaraka Eş Ahmed, Çapa Tıp Fakültesinden mezun olduktan bir süre sonra özel hastanelerde çalıştı ve son olarak eş durumdan dolayı Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne atandı. 10 yıldır doktorluk yapan ve Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne atandığı günden itibaren hastaların yoğun ilgisiyle karşılaşan Plastik Cerrahi Uzmanı Mbaraka Eş Ahmed, hastalarının kendisine duyduğu sempatiden ve ilgiden oldukça memnun olduğunu söyledi. Plastik Cerrahi Ana Bilim Dalı Başkanlığında Çapa’da 6 yıl ihtisas aldığının altını çizen Tanzanyalı Cerrah, ”2004 yılında mezun olup doktor unvanı aldım. Uzman olduktan sonra özel hastanelerde çalıştım ve daha sonra da Türk vatandaşlığına geçtim. Türkiye’de evlilik yaptım eşimde doktorluk yapıyor. Eşim Bakırköy’de psikiyatri bitirdikten sonra Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne atandı bende eş durumundan dolayı aynı hastaneye atandım. Yaklaşık olarak 4 ay önce Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesinde göreve başladı. Göreve başladığım ilk günden itibaren böylesine donanımlı ve teknik imkanlara sahip olan bir hastaneden çalışmaktan dolayı gurur duydum" dedi.
HASTALARIM ODAYA İLK GİRDİKLERİNDE ŞAŞIRIYORLAR
Göreve başladığı günden itibaren hastalarının kendisine yoğun ilgi gösterdiğini ve sıcak kanlı davrandığını ifade eden Mbaraka Eş Ahmed, ”Bazen hastalarım odanın kapısını açıp beni gördükten sonra şaşırıyorlar. Ama içeri girdikten sonra hastalarımla tanışıyorum ve onların hastalıklarıyla yakından ilgileniyorum, hastalarım da bu durumdan oldukça memnun kalıyor" dedi.
Erzurum’daki hastalarının kendisine şaşırmalarına alıştığını ifade eden Ahmed, ”Erzurum’a gelmeden önce Çapa’da çalıştım. Çapa Türkiye'nin en büyük hastanelerinden bir tanesi ve orada Türkiye'nin dört bir yerinden hastalarım vardı onlardan tecrübe edinmiştim. Bu yüzden Erzurum’daki insanların şaşırmalarına alışkınım fakat Erzurum’daki insanlardan inanılmaz derecede sempati görüm, hatta beklediğimden fazla sempati gördüm. Bölge Eğitim Araştırma Hastanesi’nde Türkiye'nin en önemli hastanelerinden bir tanesi bu yüzden buradaki hastalarımla da kısa süre içerisinde tanışıp güzel günler yaşayacağız" şeklinde konuştu.

Editör

Son Güncelleme: 04.02.2014 10:25
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.