TABUREDE NAMAZ KILMAK CAİZ Mİ? MÜFTÜ AÇIKLADI

Erzurum İl Müftü vekili Celal Büyük, taburede namaz kılmanın caiz olmadığını belirtti.

admin
admin
01 Ekim 2016 Cumartesi 11:53
TABUREDE NAMAZ KILMAK CAİZ Mİ? MÜFTÜ AÇIKLADI
Diyanet İşleri Başkanlığı Din işleri Yüksek Kurulunun camilerde tabureyle namaz kılanlar için fetva yayınladığını belirten Erzurum İl Müftü vekili Celal Büyük, şöyle konuştu:
“Namaz dinimizin önemli bir ibadetidir. Biz namaz ibadetinin şeklini hazreti peygamberimiz (SAV) öğrendik. Peygamberimizin nasıl namaz kıldıysa nasıl bizde o şekilde abdestimizi alır ve namazımızı kılarız. Namazın mazereti yok. Yani ben hastaydım kılamadık diyemiyoruz. Tabure yerleştirip namaz kılan kardeşlerimize bizde şahit olmaktayız. Diyanet İşleri Başkanlığımız, Din işleri Yüksek Kurulumuz bu konuda gerekli fetvayı vermiştir. O da ayakta duramayanın oturarak, oturarak namaz kılamayanın yan yatarak namaz kılmalarının caiz olacağı, taburede namaz kılmanın caiz olmadığı yönündedir. Dolayısıyla vatandaşlarımızın bu konuşa dikkat etmesi lazım. Mutlaka namazlarını eğer ayakta duramıyorlarsa oturarak kılmalarını sıhhat açısından daha faydalı olacağını düşünüyorum. Bizde bu konuda Erzurum Müftülüğü olarak camilerde gerekli tedbirlerimizi alacağız. Vatandaşlarımızı eğiteceğiz. Dini konuda, fıkıh konusunda eğitmeye gayret sarf edeceğiz. Biz dini konularda vatandaşlarımıza rehberlik etmekle görevliyiz. Taburede kılınan namazın caiz olmadığını mutlaka secde mahalline oturmamız gerektiğini sağlıklı olan kimsenin de kesinlikle taburede namaz kılmaması gerektiğini bunun caiz olmadığını anlatmaya çalışacağız. “

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.