ŞÜKRÜPAŞA SEMT GARAJI, GÖRKEMLİ BİR TÖRENLE AÇILDI

Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Şükrüpaşa Semt Garajı, düzenlenen görkemli bir törenle işletmeye açıldı.

07 Temmuz 2011 Perşembe 16:14
ŞÜKRÜPAŞA SEMT GARAJI, GÖRKEMLİ BİR TÖRENLE AÇILDI
Yaklaşık 3 milyon liraya mal olan tesis sayesinde, şehir merkeziyle ilçeler arasında yolcu taşımacılık hizmetleri bundan böyle tek bir noktadan sevk ve idare edilecek.
Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin, Yakutiye ilçesine bağlı Şükrapaşa semtinde yaptırdığı Şükrapaşa Semt Garajı, bugün düzenlenen bir törenle işletmeye açıldı. İlçe kaymakamları, belediye başkanları, belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve vatandaşların katılımıyla gerçekleştirilen açılış töreni, halk oyunları gösterisiyle başladı. Şükrüpaşa Semt Garajı’nın işletmesinden sorumlu Genel Müdür Ebru Ulaştepe’nin yaptığı selamlama konuşmasının ardından söz alan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Erzurum’a kazandırılan Şükrapaşa Semt Garajı yatırımı sayesinde şehir merkeziyle ilçeler arasındaki yolcu taşımacılık hizmetlerinin çağdaş bir vizyona kavuşturulduğunu söyledi. Erzurum’un, artık gelişen ve sürekli büyüyen bir şehir konumuna ulaştığını kaydeden Başkan Küçükler, “Şehrimizin elde ettiği bu statü ve büründüğü yeni imaj, yerel manada verilen hizmetler noktasında kuşkusuz bir takım beklentileri de beraberinde getirdi. Bu beklentiler, sadece altyapı, çevre hizmetleri, yapılaşma ve sosyal yaşam alanları oluşturulmasıyla sınırlı kalmadı; çeşitli sektörlerde yeniliği ve modernizasyonu da kaçınılmaz kıldı.” dedi.

BAŞKAN AHMET KÜÇÜKLER: HİÇBİR İLÇEMİZİ MERKEZDEN AYRI TUTMADIK
Söz konusu sektörlerden birisi olan ulaşımın, Büyükşehir Belediyesi’nin üzerinde hassasiyetle durduğu konuların başında geldiğini anlatan Başkan Küçükler, Şükrüpaşa Semt Garajı’nın, yönetim anlayışı olarak sadece kent içi ulaşıma değil, ilçelere yönelik olarak yürütülen yolcu taşımacılığı hizmetlerine verilen önemi ortaya koyduğunu ifade etti. Küçükler, “Erzurum Büyükşehir Belediyesi olarak; her biri birbirinden şirin ve kendisine has özelliklere sahip olan ilçelerimizi, merkezden ayrı tutma şeklinde bir yaklaşım içerisine hiç girmedik. Merkezde Yakutiye ile yakınlığımız ne ise, Tortum’a da o gözle baktı. Aziziye’yi Aşkale’den, Pasinler’i Narman’dan ve Karayazı’yı da, Hınıs’tan ayrı tutmadık. İşte bu anlayıştan yola çıkarak; şehri Mübarek beldemizin dört bir yanında yaşayan hemşehrilerimize son derece modern ve güvenilir bir ulaşım hizmeti verebilmek için Şükrüpaşa Semt Garajı’nı tasarladık ve Erzurum’a kazandırdık.” diye konuştu.

ŞÜKRÜPAŞA SEMT GARAJI, 19 BİN 500 METREKARE ALAN ÜZERİNDE İNŞA EDİLDİ…
Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, konuşmasında Şükrüpaşa Semt Garajı ile ilgili olarak bilgiler de aktardı. Küçükler, “Semt Garajımız, 19 bin 500 metrekare alan üzerinde inşa edildi. İçerisindeki kafeterya ve restoranlardan, bekleme salonlarına varıncaya kadar, son derece şık ve çağdaş çizgilerle tasarlanan Semt Garajımızda, 42 yazıhane ve yanı sıra 95 peron bulunuyor. Araçların bakımı ve oto yıkama istasyonu gibi donatılarla 400 araçlık kapasiteyi de hesaba katarak; değil bölgede, Türkiye’nin birçok ilinde bile eşine ender rastlanabilir bir yatırımı Erzurum’a kazandırdığımızı rahatlıkla söyleyebilirim. Şükrüpaşa Semt Garajımızda, Hasankale, Köprüköy, Narman, Oltu, Olur, Çat, Aşkale, Uzundere, İspir ve Kandilli’ye yolcu taşımacılığı yapan ulaşım araçlarının sevk ve idaresiyle başlayan süreç, önümüzdeki günlerde inşallah ilçelerimizin tamamını kapsayacak.” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından davetlilere Şükrüpaşa Semt Garajı’nın dört bir yanını gezdiren Başkan Küçükler, vatandaşlardan büyük ilgi gördü. Semt garajında araç bekleyen yolcularla da sohbet eden Başkan Küçükler, Büyükşehir Belediyesi tarafından tamamlanmak üzere olan birçok yatırımın açılış kurdelesini Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın toplu olarak keseceğini sözlerine ekledi.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.