STK’LARDAN KINAMA

Erzurum’da Sivil Toplum Kuruluşları (STK) ortak basın açıklaması yaparak Charlie Hebdo dergisinin karikatürlerle İslam’a yaptığı hakaret kınandı.

21 Ocak 2015 Çarşamba 09:41
STK’LARDAN KINAMA
Erzurum Adalet Sarayı önünde Dünya Engelliler Gelişim Derneği Erzurum Şubesi, Altı Nokta Körler Derneği Erzurum Şubesi, Diva-Sen Erzurum Şubesi ortak basın açıklaması yaptı. Fransa’da yayın yapan Charlie Hebdo ‘ya düzenlenen saldırının ardından dergiyi ücretsiz olarak dağıtan Cumhuriyet gazetesinin kınandığı açıklamada “Peygamberimize ve Kutsallarımıza hakarete hayır” sloganları atıldı. Dünya Engelliler Gelişim Derneği Başkanı Yönetim Kurulu üyesi Burhanettin Yeşilyurt’un yaptığı açıklamada, “Charlie Hebdo dergisine yapılan saldırıyı İslam Ülkelerinin tasvip etmemesine rağmen, Müslümanların bu duyarlılığını görmezden gelerek Peygamberimize hakaret etmeye devam eden bir anlayışı lanetlemek ve kınamak için buradayız. Peygamberimize yapılan saldırıyı Erzurum’dan en yüksek sesle kınıyor ve lanetliyoruz. Basın özgürlüğü hakaret etme özgürlüğü anlamına gelmez hele hele bu bizim şahsiyetimizden çok daha büyük anlam taşıyan bir peygambere hakaret ise bu basın özgürlüğü değildir.” dedi.

Suç duyurusunda bulduklarını ifade eden Avukat Mustafa Polat, “Fransa’da yaşanan olayları bahane ederek Peygamberimize hakaret içeren dergiyi ücretsiz dağıtan Cumhuriyet Gazetesi ile yazarları Ceyda Karan, Hikmet Çetinkaya ve gazete yönetimi hakkında Erzurum adliyesi önünde basın açıklamasıyla birlikte Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunduk.” şeklinde konuştu.

Yüzde 99 ‘u Müslüman olan bir ülkede Cumhuriyet gazetesinin böyle bir girişimde bulunmasının kabul edilemeyeceğinin söylendiği açıklamada, “Peygamberimiz bizim için her şeyden daha önemlidir Fransa’da yayınlanan Charlie Hebdo dergisinde Peygambere hakaret içeren yayınlar yapılmıştı onu destekleyen Cumhuriyet gazetesini kınıyoruz” denildi.

Diva- Sen Erzurum Şube başkanı Osman Temel’in yaptığı dua ile basın açıklaması sonlandırıldı.

Editör

Son Güncelleme: 21.01.2015 09:42
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
feytullah y.yurt 2015-01-22 00:37:09

video yokmu bu nasıl haber