STK'lardan Arakanlı Müslümanlara yardım seferberliği

Erzurum'da, ESTP ve çeşitli STK öncülüğünde "İnsanlığın Yanında Ol, Arakanlılara Sahip Çık" sloganıyla Arakanlı Müslümanlara gönderilmek üzere yardım kampanyası başlatıldı

admin
admin
19 Eylül 2017 Salı 07:25
STK'lardan Arakanlı Müslümanlara yardım seferberliği

Erzurum Sivil Toplum Platformu (ESTP) ile çeşitli Sivil Toplum Kuruluşları (STK) öncülüğünde "İnsanlığın Yanında Ol, Arakanlılara Sahip Çık" sloganıyla Erzurum'dan Arakanlı Müslümanlara gönderilmek üzere yardım seferberliği başlatıldı.

Organizasyon kapsamında vatandaşlar STK temsilcilerince Havuzbaşı Kent Meydanı'nda kurulan kermes çadırına davet edildi.

STK'lar adına konuyla ilgili açıklama yapan ESTP Başkanı Abdullah Mustafa Güvenli, Arakanlı Müslümanlara yalnız olmadıklarını hissettirmek için herkesi yardım kermesine davet ettiklerini söyledi.

"İnsanlığın Yanında Ol, "Arakanlılara Sahip Çık" sloganıyla başlatılan yardım organizasyonu kapsamında Erzurum'da kermes açtıklarını dile getiren Güvenli, şöyle dedi:

"İnsani Yardım Vakfı (İHH), Deniz Feneri Derneği, Hayrat Yardım, Memur-Sen, İnsan ve Medeniyet Hareketi, Ebu İshak Derneği ile Vuslat Derneği'nin katılımıyla düzenlenen organizasyonu İslam kardeşliğinin dayanışması olarak tarif ediyoruz. Kermesten elde edilen gelir, bağış ve yardımlar Arakanlı Müslümanların yarasına merhem olacaktır."

Güvenli, ESTP olarak Erzurum'da daha önce de Halepli Müslümanlar için yardım kampanyası gerçekleştirdiklerini ve 42 tır yardım malzemesi toplandığını hatırlatarak, şunları aktardı:

"Yardım organizasyonlarına Erzurum'dan gösterilen ilgi hakikaten de büyük oluyor. Çünkü Erzurum insanı, ihtiyaç sahibi olana yardım eli uzatmanın erdem ve faziletini adeta özümsemiş durumda. Halep için yaptığımız yardım kampanyasında buna yakından tanıklık ettik. O kampanyada Erzurum'dan tam 42 tır dolusu yardım malzemesi toplanmıştı. Öyle ümit ediyoruz ki Arakanlı din kardeşlerimiz için de Erzurum halkı aynı hassasiyeti ortaya koyacaktır."

Arakanlı Müslümanların karşı karşıya kaldığı zulmün artık tahammül edilemez boyutlara ulaştığını vurgulayan Güvenli, "Bütün Müminler kardeştir. Bu bağlamda bizlere düşen en büyük sorumluluk kardeşlerimize sahip çıkmak, onların acısını dindirmek ve dertlerine derman olmaktır. Dolayısıyla Erzurum halkını Arakanlı Müslümanların sızlayan yaralarına merhem olmaya çağırıyor ve herkesi kermes çadırlarımıza bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.