SOLMAZ, “SARIKAMIŞ ŞEHİTLİKLERİ”Nİ ANLATTI

Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Gürsoy Solmaz, “Sarıkamış Şehitlikleri”ni anlattı.

04 Ocak 2013 Cuma 17:58
SOLMAZ, “SARIKAMIŞ ŞEHİTLİKLERİ”Nİ ANLATTI
Solmaz, Kültür Merkezi’nde verdiği konferansta, 1. Dünya Harbi’nde, Aralık 1914-Ocak 1915 tarihleri arasında gerçekleşen Sarıkamış Harekâtının unutulmaz sonuçları olduğunu, binlerce askerin donarak şehit düştüğünü anımsatarak, “Akabinde Ruslar, eski sınırı aşıp, 1916 yılında, Erzurum’u ve bölgeyi işgal ettiler. Bu sürecin devamı olarak, bölge insanı, 1918’de, Ermeni Çetelerinin saldırısına maruz kaldı ve yaşanılan acılar daha da büyüdü,” dedi.

Sarıkamış Harekâtı’nın gerçekleştiği Allahuekber Dağlarını dolaşarak mevcut şehitlikleri tespit ettiğini hatırlatan Solmaz, bu şehitliklerin iptidai bir mahiyette olduğunu ifade etti. Solmaz, Çanakkale Şehitliği’nde olduğu gibi, Sarıkamış şehitleri için de hatıralarına yakışır şehitliklerin biran önce kurulmasını istedi.

Solmaz, “Sarıkamış Allahuekber Dağları Milli Parkı”nın gerçekleşmiş olmasının da sevindirici olduğunu kaydetti.

Editör

Son Güncelleme: 04.01.2013 18:04
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.