SOĞUK HAVA, ŞADIRVANLARI DONDURDU

Doğu Anadolu Bölgesi'nde soğuk hava hayatı olumsuz yönde etkilerken, gece en düşük hava sıcaklığı Kars'ta eksi 25, Erzurum'da ise eksi 24 derece olarak ölçüldü.

30 Ocak 2012 Pazartesi 10:46
SOĞUK HAVA, ŞADIRVANLARI DONDURDU
Erzurum Meteoroloji Bölge Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, bölgede gece en düşük hava sıcaklığı Kars'ta eksi 25 derece oldu. Bölgedeki diğer illerde ise Erzurum'da eksi 24, Erzincan ve Ağrı'da eksi 11, Ardahan'da eksi 22, Iğdır'da eksi 5 ve Bayburt'ta eksi 16 derece olarak kaydedildi. Günün beklenilen hava sıcaklığı değerleri ise; Erzurum'da eksi 7, Kars ve Ardahan'da eksi 6, Erzincan'da 0, Ağrı'da eksi 4, Iğdır'da 4, Bayburt'ta eksi 4 derece. 
Sibirya soğuklarının yaşandığı Erzurum'da adeta buzul kent görünümü oluşurken şadırvanlar ve su boruları dondu, mazotlu araçlar sabah saatlerinde çalışmadı. Sürücüler araçlarını çalıştırabilmek için başka araçlardan takviye yardımı aldı. Atatürk Üniversitesi içerisinde bulunan termometre gece saat 22.30 sıralarında eksi 16'ı gösterirken, ilerleyen saatler de bu rakam eksi 24 oldu.
Erzurum şehir genelinde bulunan derecelerin en düşük hava sıcaklık değerini eksi 20 ila 30'lar arasında gösterdiğini ancak soğuk havanın hissedilirlik derecesinin daha fazla olduğunu söyleyen vatandaşlar, "Erzurum'da aşırı soğuk var. Meteoroloji bilgilerine, derecelere göre 20-30 civarında. Ancak biz test ediyoruz. Otomobil göstergelerinde, bizim kendi ölçtüğümüz derecelerde soğuk hava eksi 40 -45'leri buluyor" dedi.

Editör

Son Güncelleme: 30.01.2012 10:47
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.