SODES İLE İLMEK İLMEK HAYATI DOKUYORLAR

Erzurum Girişimci Kadınlar Derneği’nce (Er-Kadın) Sosyal Destek Programı (SODES) desteğiyle yürütülen halı dokuma eğitiminde, Aşkale Ballıtaş köyündeki atölyede üretilen halılar, görücüye çıkmaya hazırlanıyor.

16 Mayıs 2011 Pazartesi 10:54
SODES İLE İLMEK İLMEK HAYATI DOKUYORLAR
Er-Kadın tarafından SODES kapsamında yapılan ve 50 genç bayanın katıldığı halı dokuma eğitimi, Yeğenağa İş Merkezi ile Aşkale Ballıtaş köyündeki atölyelerde sürdürülüyor. Haftasonu Ballıtaş köyündeki atölyeyi ziyaret eden Er-Kadın Yönetim Kurulu Başkanı Zekiye Çomaklı ile dernek üyeleri, eğitim çalışmasını yerinde inceledi.
Genç bayanların meslek sahibi olmasını sağlamak amacıyla hazırladıkları ve SODES’ten onay alan projeyle iki atölye kurduklarını belirten Er-Kadın Yönetim Kurulu Başkanı Zekiye Çomaklı, “Her iki atölyede de usta öğreticiler tarafından genç kız ve kadınlara halı dokuma eğitimi veriliyor. Gayet özenle bu işi yapmaya çalışan kursiyerlere ayrıca tezgah kurma, makara, bobin veya iplik yumaklarını yerleştirme, dokuma işleminin hatasız olarak yürütülmesini sağlama, kusurlu parçaları ayırıp işaretlemeyi öğrenme, küçük çapta basit onarım ve bakım işlerini yapma gibi konularda da eğitim veriliyor. Ballıtaş köyünün kızlarının dokuduğu ve yakında tamamlanacak yün ve ipek halılar, kısa süre içerisinde tüketicilerle buluşacak” diye konuştu.
Süresi altı ay olan kursun proje bittikten sonra da devam etmesini istediklerini anlatan Çomaklı, “Pazar bulabilirsek atölyeyi kapatmamayı düşünüyoruz. Böylece kursiyerlerimiz de boşta kalmamış ve bu mesleği devam ettirebilecek .” dedi.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.