SOBA ZEHİRLENMELERİNE “KAYMAKAM” UYARISI

Erzurum'un Horasan ilçesinde Kaymakamlık tarafından başlatılan sosyal sorumluluk projesi kapsamında soba zehirlenmelerine karşı 4 bin 780 aileye karbonmonoksit dedektörü dağıtıldı.

04 Şubat 2015 Çarşamba 09:03
SOBA ZEHİRLENMELERİNE “KAYMAKAM” UYARISI
Kış mevsimin gelmesiyle birlikte karbonmonoksit zehirlenmelerinden artan ölümlerin önüne geçilebilmesi için Horasan Kaymakamlığı tarafından sosyal sorumluluk projesi başlatıldı. Proje kapsamında Horasan Kaymakamı Doğan Dinç, ilçede karbonmonoksit zehirlenmelere karsı kömür yardımı yapılan evleri ziyaret ederek ücretsiz karbonmonoksit dedektörü dağıttı.

Ev ev gezerek vatandaşları soba zehirlenmelerine karşı uyaran Horasan Kaymakamı Doğan Dinç, sosyal sorumluluk projesi kapsamında ücretsiz olarak dedektör dağıttıklarını ifade ederek sözlerini şöyle sürdürdü: ”Vatandaşlarımızın hayatlarına mal olan bu zehirlenmelere karşı kömür yardımı yaptığımız ailelerimize ücretsiz olarak karbonmonoksit dedektörü dağıtarak böyle bir sosyal sorumluluk projesi başlattık. Bu projemizde bir dedektörle hayatların kurtarılabileceği mesajını da vermek istedik. Birçok vatandaşımız zehirlenmeye karşı cüzi bir ücret karşılığında bu dedektörlerle önlem alabileceği konusunda bilgi sahibi değil. Yurdumuzda her gün üzülerek haberlerde izlediğimiz bu zehirlenmelerin önüne geçilmesi için böyle bir projeyle örnek olmak istiyoruz. Bu soğuk havada vatandaşlarımızın evlerini kapı kapı dolaşıp üşüsek de bir hayatı kurtarmanın ihtimali bile içimizi ısıtmaya yetiyor. Bu projede desteklerini esirgemeyen başta Erzurum valimiz Ahmet ALTIPARMAK olmak üzere değerli vakıf personeli, hastane ve İlçe Sağlık Müdürlüğü personellerine de ayrıca teşekkür ederim.”

Ayrıca sağlık personelleri ve Sosyal Yardımlaşma Vakfı personellerince soba yakma teknikleri, soba temizliği ve soba yakımın da yapılan yanlış uygulamalar ve karbonmonoksit dedektörü ile ilgili vatandaşlara eğitim verilerek bilgilendirme broşürleri de dağıtıldı. Dağıtımı gerçekleştirilen ailelere kontrol için ayrıca bir ziyaret daha yapılacağı bildirildi. 

Editör

Son Güncelleme: 04.02.2015 09:04
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.