SIRA’DAN TALAN!

Atatürk Üniversitesi Kampusu’ndaki Kâzım Karabekir Eğitim Fakültesi’nde sınavların tamamlanmasıyla birlikte başlatılan tamirat, tadilat ve “yenileme” çalışmaları, fakültede görev yapan çoğu hocayı isyan ettirdi.

admin
admin
30 Mayıs 2016 Pazartesi 18:44
SIRA’DAN TALAN!
Atatürk Üniversitesi Kampusu’ndaki Kâzım Karabekir Eğitim Fakültesi’nde sınavların tamamlanmasıyla birlikte başlatılan tamirat, tadilat ve “yenileme” çalışmaları, fakültede görev yapan çoğu hocayı isyan ettirdi. Sınıf ve amfilerdeki sapasağlam sıraların sökülüp, parçalanarak, yerlerine yenilerinin yapılmasına adeta isyan eden hocalar, “Rektör Bey’i bu talanı durdurmaya davet ediyoruz” dediler.
Eğitim fakültelerinde verilen pedegojik formasyon eğitimine karşılık, o formasyonu alan öğrencilerden bir bedel tehsil edildiğini, bu paranın yüzde 40’ının hocalar arasında paylaştırıldığını, geri kalan yüzde 60’lık dilimin de fakülte yönetimlerinin inisiyatifine bırakıldığını hatırlatan öğretim üyeleri, konuyla ilgili olarakYazarımız Öztürk Akkök’e şunları söylediler:
PARALAR ÇARÇUR EDİLİYOR!
“Fakültemiz, hiçbir şeye ihtiyacı olmayan bir konumda. Çalışma alanlarımız, yani sınıf ve amfilerimiz oldukça iyi. Kendi özel ofislerimizin de durumları fena değil. Başka yerlerden gelip de fakültemizi görenler, hayran kalıyor. Hal böyleyken, dekanlık formasyon paralarını vara-yoğa harcamaya başladı. Sınıf ve amfilerin sıraları, parçalanarak sökülüyor. Salonların ışık sistemleri yenileniyor. Bunların hiçbiri ihtiyaç değil. Hepsi yönetimin keyfiyetiyle ve bir yerlere para kazandırmak amacıyla yapılıyor. Bu bir israf, bu bir talan. Rektör Prof. Dr. Hikmet  Koçak hocamıza aracılığınızla sesleniyor ve bu talanı acilen durdurmasını, böylesi ağır bir vebal ve sorumluluğa giderayak ortak olmamasını kendisinden istiyoruz.”
DÜŞMAN MALIYMIŞ GİBİ PARÇALIYORLAR!
Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi’nde yaklaşık 30 sınıf ve amfinin sıralara ve kapılarının değiştirilme çalışmalarının hızla sürndüğünü belirten hocalar, “Diyelim ki, bu değişikliğe karar verildi. İnsan hiç olmazsa o sağlam sıraları parçalatmaz, adam gibi söktürür ve sıraya, kapıya ihtiyaç duyan çevredeki ilçe ve köy okullarına gönderir. Böyle bişey ne yazık ki, yapılmıyor. Resmen düşman malıymış gibi, o sağlam sıralar parçalanıyor. Yerlerine ise, kumaş yüzlü oturaklar yerleştiriliyor. O oturakların bir yılda deforme olacağını söylemek için kâhin olmaya hiç de gerek yok. Mevcutlar ise yıllardır kullanılıyor, bozulma olmadı” dediler.
Haber&Fotoğraf: ÖZTÜRK AKKÖK

Editör

Son Güncelleme: 30.05.2016 18:56
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.