ŞİİRLERİNİ YAZMAK İÇİN 1 KAMYON KALEM KULLANDI

Erzurum’da bir şair kaleme aldığı binlerce şiirini kağıtlara sığdıramayınca duvarlara ve tavanlara yazmaya başladı.

01 Nisan 2013 Pazartesi 13:49
ŞİİRLERİNİ YAZMAK İÇİN 1 KAMYON KALEM KULLANDI
Erzurum’un Yakutiye ilçesinde esnaflık yapan Refik Sarıçam (60), 100 metrekarelik ofisinin bütün duvarlarını ve tavanlarını kaleme aldığı şiirlerle doldurdu. 2 yıl önce duvarlara şiir yazmaya başlayan şair, yaklaşık bir kamyon dolusu kalem harcadığını söyledi. Şiirlere çok düşkün olan ve şiirsiz yaşayamayacağını ifade eden Refik Sarıçam, ”Yıllardan beri şiirlerin içerisindeyim. İlk başlarda şiirlerimi küçük defterlerim vardı onlara yazardım ama her geçen gün şiirlerimin sayısı arttığından dolayı kağıtlara ve defterlere sığdıramadım. Yaklaşık 3 bin şiirim var bunların hepsini kağıtlara yazmak yerine duvarlara ve tavanlara yazmaya karar verdim. Benim iş yerimdeki ofisim 2 oda 1 salondur. Şiirlerimi duvarlara yazmaya karar verince ilk olarak küçük odadan başladım ama sığmadığı bana yetmediğini görünce ofisin bütün duvarlarını kaleme aldığım şiirlerle doldurdum. Bir de duvarlara şiirlerin tamamını yazmıyorum sadece girişlerini yazıyorum. Eğer bütün şiirlerin tamamını yazmaya kalksaydım koca bir binaya sığdıramazdım. Duvarlara şiir yazma işine 2 yıl önce başladım. Bu şiirleri yazmak kolay olmadı tabi ki neredeyse 5 ay içerisinde yazdım ve yazarken de bir kamyon dolusu kalem harcadım. Şiirlerimi duvarlara yazmaya devam ediyorum ama artık duvarlarda yer kalmadığı için ve bana yetmediğinden şiirleri tavanlara yazmaya başlayacağım. Ben şiirlere önem verdiğim için duvarlara ve tavanlara yazmak istedim. Çünkü şiirler bana hayat veriyor kendi içimdeki duyguları kaleme alarak dışarıya aktarıyorum. Şiirleri böyle duvara yazdığım zaman çevremdekilerden hiçbir şekilde olumsuz bir tepki almadım aksine hep olumlu tepkilerle karşılaştım. Çünkü burada sanat yaptığıma inanıyorum. Benim kapalı kutum, gizli hazinemde burasıdır” dedi.

Editör

Son Güncelleme: 01.04.2013 13:50
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
kml bym 2014-03-11 21:59:37

Bir milyon şiir yazsan nolur 1 yıldır başıma gelmeyen kalmadı bu insanlar tarafından yaklaşık 1 yıl önceden beri alacaklıyım dadaşa güvendik Erzurumluya güvendik güvenirimde dadaş merttir lakin bunlar benim alacağımı 1 yıldır ödemez her aradığımdada alacağım için küfür ederler bağırırlar bumu dadaşlık çocuğumun nafakasına göz diken adamlarmı dadaştır ben yıllarca kaldığım dadaşlar diyarında erzurumun insanı merttir anlatabildimmi aynı kefeye koyduk ama 1 yıldır sürünüyorum bu adamların yüzünden