ŞİFA HASTANESİ’NDEN BASINA JEST

Erzurum Şifa Hastanesi, Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti (DAGC) ve Erzurum Gazeteciler Cemiyeti (EGC) ile sağlık hizmet alım protokolü imzaladı.

18 Ocak 2014 Cumartesi 15:09
ŞİFA HASTANESİ’NDEN BASINA JEST
Erzurum ve Doğu Anadolu'daki basın mensupları Şifa Hastanesi'nin sağlık hizmetlerinden kendileri ve birinci dereceden yakınları yüzde 20'ye varan indirimle yararlanabilecek. Başhekim Op. Dr. Sabahattin Dalga, hastanenin Burç Salonu'nda basın bilgilendirme toplantısı düzenledi.
Toplantıya DAGC Yönetim Kurulu Başkanı Feridun Fazıl Özsoy, EGC Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Sabuncuoğlu ile basın mensupları katıldı.
Başhekim Dalga, basın camiasının büyük özveri ile çalıştığını ifade etti. Hekimlerle basın mensuplarının birçok ortak noktalarının bulunduğuna işaret eden Başhekim, "Hekimlerle, gazetecilerin benzer yönleri çok. İki meslek grubu da mesai mefhumu bilmeden insanlara hizmet etmek için gece gündüz demeden çalışıyor." dedi.
Şifa Hastanesi olarak özveri ile görev yapan basın mensuplarına indirimli sağlık hizmeti sunmaktan mutluluk duyacaklarına işaret eden Başhekim Sabahattin Dalga, "Hiçbir basın mensubunun hasta olmasını istemiyoruz. Ama olduğunuzda sizlere ve birinci dereceden yakınlarınıza en iyi ve kaliteli sağlık hizmetini yüzde 20 indirimle yapmaya gayret edeceğiz." diye konuştu.
Özel Erzurum Şifa Hastanesi’nin 2005 yılında Doğu Anadolu’nun en büyük özel hastanesi olarak kurulduğunu hatırlatan Başhekim Dalga, “O gün 10 hekim ve 30 sağlık çalışanı ile hizmete başlayan hastanemizde bugün itibari ile 40’a yakını hekim olmak üzere, toplam 360 çalışanı ile hizmet vermektedir. Hastanemizin teknoloji ve personel yatırımları dünyanın en ileri hastaneleri ile eşdeğerdedir. Hastanemiz sağlık hizmetlerinde, ana merkeze hasta mutluluğunu koyarak, insana ve insanlığa hizmet vermeyi misyon olarak seçmiştir.” ifadelerini kullandı.
ŞİFA HASTANESİ’NİN VİZYONU VE HİZMETLERİ
Şifa Hastanesi’nin vizyonu ve hizmet alanlarını da anlatan Op. Dr. Sebahattin Dalga, “Şifa Sağlık Grubu olarak, geleceğin Türkiye’ sinde; en ileri teknolojileri kullanan, dünya çapında referans hastane olarak tanınmış ve her zaman tercih edilen bir sağlık kurumu olmayı sürdürmeyi hedefliyoruz. Çünkü Şifa Sağlık Grubu’ nun 34 yıllık hizmet tecrübesini arkamıza alarak, en iyi bildiğimiz işi yaptığımıza inanıyoruz. Hastanemizde organ nakli hariç diğer hizmetlerimizle 110 yataklı tam teşekküllü bir hastaneyiz. Acil Servis, Ağrı Polikliniği, Ağız ve Diş Sağlığı, Beyin ve Sinir Cerrahisi, Cildiye ve Zührevi Hastalıklar, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları, Dahiliye (İç Hastalıkları), Enfeksiyon Hastalıkları (İntaniye), Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon, Genel Cerrahi, Göğüs Hastalıkları, Göz Hastalıkları, Güzellik ve Cilt Bakım Merkezi, Kardiyoloji, Kalp Damar Cerrahisi, Kadın Hastalıkları ve Doğum, Kulak Burun Boğaz, Nöroloji, Ortopedi, Ortodonti, Psikiyatri, Üroloji, Diyetisyen alanlarında hizmet verildiği gibi, Radyoterapi, Taşkırma (ESWL), Lazer Epilasyon, Tüp Bebek, Yoğun Bakım (Erişkin ve Yenidoğan), Diyaliz, Bronkoskopi, Endoskopi/Kolonoskopi merkezleri de hizmettedir. Bunların yanında, Radyoloji Görüntüleme, Nükleer Tıp, PET, Odyoloji, Laboratuvar ve Fizik Tedavi Merkezi gibi tanı merkezleri de bulunuyor.
ERZURUM EKONOMİSİNE KATKISI
Şifa Hastanesi’nin Erzurum ekonomisine katkısını anlatan Dalga, “Yukarıda da belirtildiği üzere hastanemizden 360 civarında ve iaşesini karşılamaktadır. Günlük hastalarımız dahil tüm yeme içme giderleri Erzurum’dan karşılanmaktadır. Kısa ve öz olarak Hastanemiz kurulduğu tarih 2005’ten bu güne kadar her yıl açıklanan vergi sıralamasında ilk on içerisinde yer alması Erzurum başta olmak üzere ülke ekonomisine katkısı açıkça görülmektedir.” diye konuştu.
Başhekim Op Dr. Sebahattin Dalga hastane ile ilgili şu bilgileri verdi:
HASTANEYE ULAŞIM HİZMETLERİ
Bizim de en çok karşılaştığımız sorulardan birisi, özellikle bu konunun medyada yer almasını çok istiyoruz. Evet hastanemiz şehir merkezine 10 km bir uzaklıkta, buraya gelen hastaların yüzde 80-90 özel aracıyla geliyor. Özel aracı olmayanlar içinse hastane olarak dört adet sıfır km servis araçları temin edildi. Bu araçların iki tanesi servis hizmetine tahsis edildi. Biri saat başı diğeri de buçuklarda olmak üzere belli ana hatlar oluşturuldu. Bu ana hatları sürekli turluyorlar. Bir diğer geliş şekli ise ılıca otobüsleri ile mümkündür.
Üçüncü servisimiz tamamen Diyalize giren hatalar için tahsis edildi.
Bu hastalarımızın adresleri belli evden alıp tedavisin aldıktan sonra tekrar eve bırakılıyor. Dördüncü servisi de Fizik Tedavi gören hastalar için kullanıyoruz. Aynı diyaliz hastaları gibi evden alıp eve bırakıyoruz. Bu servis hizmetleri tamamen ücretsiz yapılmaktadır.
HASTANENİN ÜCRET POLİTİKASI
Hastanemiz vakıf özel hastane olmasına rağmen, özellikle altını çizerek ifade etmek istiyorum. Kesinlikle pahalı bir hastane değiliz. Bu konuyu biraz daha somut hale getirmek için bazı örnekler vermek istiyorum. Bir kere yukarıda bahsettim 8-10 alanda hiç ücret alınmıyor. Hastanemizde ek tedavi ücretleri ortalama 50-60 TL dir.
Son çıkan yasayla devlet özel hastanelere % 200 zam yapma hakkı tanıdı, biz bunu da fiyatlarımıza yansıtmadık. Eski fiyat politikamız devam ediyor. Sağlık hizmeti pahalı bir  hizmet, biz kurulalı beri her sene Sağlık Bakanlığı tarafından geniş kapsamlı denetimden geçiyoruz. Hamdolsun hepsinden “A Kalite” olarak çıktık.
NOT: Türkiye’ nin değişik illerinden özellikle Batıdan gelip bizde ameliyat olan hastalarımız var.
ŞİFA ÜNİVERSİTESİ OLACAK MI?
Üniversite olmak gerçekten çok istiyoruz. Gerekli alt yapı çalışmalarımız tamam, arsa problemi çözüldü. Yer olarak hastane önündeki oto parktan ana yola kadar olan arsaların % 80’ i satın alındı. Proje dahil tüm çalışmalar hazırlanarak gerekli müracaatımızı yaptık. Bunun belli bir yasal süreci var. Önce YÖK görüşüyor sonra Bakanlar Kuruluna gidiyor. Bu görüşmeler ne zaman gerçekleşir bilemiyoruz. Biz şu anda Ankara’ dan gelecek olumlu haberi bekliyoruz.
Mesela İzmir üniversite olalı üç yıl oldu. İnşallah bir yıl sonra mezun verecek. Mezun olacak öğrencilerin çoğu  burslu okuduğu için kendi hastanelerimizde hizmete başlayacaklar. Türkiye de sağlık elemanına ciddi ihtiyaç var. Üniversite olmamızın en büyük faydası kendi sağlıkçımızı yetiştireceğiz, böylece hasta memnuniyeti daha da artmış olacaktır.
ERZURUM ŞİFA İLE PROTOKOL YAPAN KURUMLAR
·         ERZURUM BAROSU
·         ERMAÇEVDER
·         TÜMSİAD
·         ALINTERİ DERNEĞİ
·         EMEKLİLER DERNEĞİ
·         DASİDEF
·         ERGİAD
·         YOL İŞ SENDİKASI
·         TRT İL MÜDÜRLÜĞÜ
·         ANAFED (Aanadolu Eğitimciler Federasyonu)
·         MOBİLYACILAR DERNEĞİ
·         DAGC
·         EGC
 
ÖZSOY’DAN TEŞEKKÜR
DAGC Yönetim Kurulu Başkanı Özsoy da Erzurum'un kış ve sağlık turizminde önemli gelişme gösterdiğini kaydetti. Özsoy, Şifa Hastanesi'nin basın mensuplarına indirimli sağlık hizmeti sunmasından dolayı teşekkür etti.
Daha sonra DAGC Yönetim Kurulu Başkanı Özsoy ile EGC Yönetim Kurulu Başkanı Sabuncuoğlu ve Başhekim Dalga, düzenlenen sade bir törenle sağlık hizmet alım protokolünü imzaladı. Protokol öncesinde ise basın mensupları ücretsiz chek up'dan geçirildi.

Editör

Son Güncelleme: 18.01.2014 15:14
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.