SİBİRYA SOĞUKLARI HAVA KİRLİLİĞİNİ ARTIRDI

Sibirya soğuklarıyla birlikte Erzurum`un üzerine yerleşen ‘İnversiyon tabakası’ özellikle nefes darlığı yaşayan vatandaşlar için büyük bir tehlike oluşturuyor.

05 Şubat 2012 Pazar 11:20
SİBİRYA SOĞUKLARI HAVA KİRLİLİĞİNİ ARTIRDI
Uzmanlar çocuklar ile yaşlıların kirli havada dışarı çıkmasının sakıncalı olduğu, hasta sayısının yüzde 100 arttığını bildirdi.
Türkiye`nin en soğuk kentlerinden biri olan Erzurum`a doğalgaz bulunmasına karşın kullanılan kömür hava kirliliğine neden olmaya devam ediyor. Oluşan kirlilik nefes darlığı, öksürük, KOAH gibi hastalıkları tetikliyor. Hasta sayısının yüzde 100 arttığını söyleyen uzmanlar kış mevsimi süresince hasta sasısında önemli bir artış kaydedildiğini söyledi.
Kent üzerinde özellikle sabah ve akşam saatlerinde daha da belirgin bir şekilde ortaya çıkan `inversiyon tabakası adeta şehri karanlığa hapsederken, hava kirliliğinin astım ve bronşit hastalarını evlere mahkum ediyor. Hava kirliliğinin akciğer fonksiyonlarında azalma, astım semptomlarında kötüleşme ve solunum yollarında ciddi sorunlara yol açtığını anlatan Uzmanlar, "Hava kirliliğinin özellikle yaşlılar, kalp ve akciğer hastalarında ölüm riskini artırdığı, kanser riskini de yükselttiği bilinmekte. Risk grubunda olan yaşlılar ve çocuklar kesinlikle bu tür havalarda dışarı çıkmamalılar" dedi.
Kentin yüksek noktalarından bakıldığından şehrin üzerinin tamamen duman tabakası ile kapalı olduğunu söyleyen vatandaşlar, havaların soğuması ile birlikte hava kirliliğinin gözle görülür derecede arttığını ifade etti.

Editör

Son Güncelleme: 05.02.2012 15:15
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.