SHOW TV NİHAYET AÇIKLAMA YAPTI

Son bir aydır Türkiye gündemine oturan ve sosyal medyayı sallayan 'Nenehatun'a hakaret" haberleri Show TV tarafından yalanlandı.

27 Aralık 2012 Perşembe 10:00
SHOW TV NİHAYET AÇIKLAMA YAPTI
Show TV'de yayınlanan "Bugün Ne Giysem" adlı yarışmada "Nenehatun'a Hakaret" edildiği yönünde Kütahyalı bir avukat tarafından ortaya atılan iddialar büyük tepki toplamıştı. Söz konusu hakaret iddiasıyla ilgili internette herhangi bir video bulunmazken, hakaret haberinin hangi amaçla ortaya atıldığı merak konusu oldu.
Hakaret iddiasının ardından Erzurumlular sosyal medyadan Hakan Akkaya'ya büyük tepki göstermişlerdi. Hakan Akkaya'nın bugüne kadar neden açıklama yapmadığı merak konusu olurken, Show TV'nin gecikmeli açıklaması da kafalarda soru işareti bıraktı.
ERZURUM DERNEKLERİ BİRBİRİNE DÜŞMÜŞTÜ
Öte yandan hakaret iddialarının ardından Erzurum'daki sivil toplum örgütleri ve İstanbul'daki Erzurum dernekleri ayağa kalkmıştı. Show TV'nin önünde eylem bile yapan Erzurum dernekleri arasında daha sonra olayı sahiplenme kavgası başlamıştı. Bazı dernekler, önce biz açıklama yaptık başkaları sahiplendi imalarıyla tipik bencillik örneği sergileyerek, şaşırtmışlardı. 

İŞTE
 SHOW TV'NİN AÇIKLAMASI

Bir süre önce, Show TV logolu televizyon kanalımızın başarılı yapımlarından biri olan 'Bugün Ne Giysem' isimli programın Nisan ayı içerisinde yayınlanan bir bölümünde, jüri üyelerinden Hakan Akkaya'nın bir yarışmacıya yönelik olarak "Buraya Nene Hatun gibi gelemezsin" şeklinde bir cümle sarf ettiği ve bu şekilde Nene Hatun'a hakaret edildiği yönünde bir iddia ortaya atılmış ve bu asılsız söylentinin kısa bir süre içerisinde özellikle sosyal medya üzerinden yayılması sağlanarak kamuoyu nezdinde gerek televizyon kanalımız ve gerekse jüri üyesi haksız tepkilere, protestolara ve tehditlere maruz bırakılmıştır. Kamuoyunun gerçek dışı bu söylem nedeniyle yanlış yönlendirildiği görülmekle iş bu açıklamanın yapılması zorunluluğu doğmuştur.
Kanalımızda nisan ayında veya başkaca bir ay içinde yayınlanan 'Bugün Ne Giysem' isimli programın herhangi bir bölümünde, Nene Hatun ile ilgili bu şekilde sarf edilmiş bir söz yer almamıştır. Bu iddia kötü niyetli kişiler tarafından ortaya atılmış tamamen gerçek dışı bir söylentiye dayalı olup, ard niyetli kişiler tarafından kamuoyu açıkça ve kasıtlı bir biçimde yanıltılmıştır. 
Maksatlı olarak ortaya atılan, gerçek dışı söylem ve ithamlarla şirketimizi kamuoyu husumetine maruz bırakmayı amaçlayan, açıkça şirketimizi belli kesimlere hedef olarak gösterenler hakkında gerekli yasal işlemlerin yapılacağını ve ortaya atılan bu iddianın tamamen gerçek dışı olduğunu sağduyulu kamuoyunun takdir ve bilgilerine sunarız. 

Editör

Son Güncelleme: 27.12.2012 23:00
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ahmet Argın 2012-12-27 23:21:24

adam gibi bir adam olsa zaten nonos gibi hareket etmez ve o zaten kim oluyor ki nenehatuna laf etsin kaale bile alinmayacak bir adam mi kadin mi takdir sizin

Avatar
Osman Nuri TORAMAN 2012-12-27 18:52:34

bencillk yapıp önce biz açıklama yaptık diyen dernekler hangisi..?
;istanbul'da faaliyet gösteren dernekler arasında "birbirine düşme"yada "kavga"yok.
show tv.önünde ki protestoyu organize eden biri olarak ben böyle bir olay duymadım,bilmiyorum...