Sevgi, bilgi ve çalışmanın; ne vatanı olur, ne gümrük duvarları, ne de üniforması. S. Freud

Dünyanın sevgi ekseni etrafında döndüğüne inanıyorum! Dünyanın enerjisi; sevgi! Sevgi dünyaya enerji kaynağı olmuş! Bunun en güçlü delili kinin, nefretin, zulmün, gözyaşının tam sevginin ekseninde yer alması, aralarındaki şiddetli itiş, enerjinin kaynağı! Açığa çıkan enerjiyi sevgi veya nefret yönüne ancak kalbinizle çevirebilirsiniz!

İnsanlar sevmeğe muhtaçlar; hiçbir şeye olmadığı kadar. Bunu bilmeyebilirler, hatta hiç düşünmemiş bile olabilirler! Bu insanın sevgiye muhtaç olduğu kuralını değiştirmez.

Çılgın boyutlardaki sevilme ihtiyacı ise sevginin insanı içten içe yiyen, kemiren katil faresi! İçindeki sevilme duygusu tatmin olmuyorsa, firavunlaşan insanın aradığı sevgi değil; bela!

Kadın erkek aşkında –ki konu çok farklı- kişinin sevme, sevilme hakkı olduğu gibi, başkasını sevme hakkı muhatabın istemediği yerde bitmeli. Herkes bir fert ve herkesin isteme veya istememe hakkı olduğundan iki kişinin istemesiyle karşılıklı aşk olur. İki kişiden birinin reddetme hakkı her zaman bakidir. Zorlama kurallara aykırılık şiddetin başladığı yerdir!

Sevgi, kadın erkek, ideoloji, vatan millet, ağaç çiçek, börtü böcek, kuş veya para olsa da bunlardan en alt seviye, duygusuz olanı, soğuk yüzlü ve sevimsiz olanı para sevgisi! Kendine âşık olanları ise hiç saymıyorum bile; ne kadar sevimsiz ve kötü kokulu bir sevgidir bu; narsis!

Ne yaparsın ki paranın da de talibi çok; seveni, kölesi çok, kendinden başkasını sevemeyen de çok!

“Ben bu dünyaya kin değil, sevgi paylaşmaya geldim”! Diyen Sokrates, burada kinin ne kadar faydasız, sevginin amaç olduğunu belirtiyor!

Ararsın, sorarsın, merak edersin, haberi olmadan dua edersin, gizli gizli gözlerin yaşarır, kaybetmekten korkarsın; bu sevgidir. Sevmek için bahane aramaya gerek yok; sevgi o kadar geniş bir yelpazeyle göklerden üzerimize serpilen sihirli paha biçilmez bir mücevher ki; herkese yeter! Bazıları bu serpintinin ölene kadar farkına varamazlar ne yazık ki! Sevmek bir fırsattır ve fırsatlar depo edilemiyorlar!

“Sevgi, bilgi ve çalışmanın; ne vatanı olur, ne gümrük duvarları, ne de üniforması.” S. Freud

Haberi olmadan beddua edersin, aramazsın, sormazsın. Merak işi biraz karışık ki hep çok merak edersin, dostunu da düşmanını da! Sevmediklerinden kötü haberler gelmesi bazılarını çok mutlu ederler! Aşağılık nefret budur! Bu duygu insanı hep aşağı çeken, habis bir duygu! İğrenç; sevimsiz, pis kokulu ve hayatın en gereksiz ve faydasız duygusu! Kırgınlıkları uzatmak, bitirmemek, bitmemesine katkı sağlamak büyük hata!

“Sevelim sevilelim, dünya kimseye kalmaz!” Yunus Emre. Şahsen ben kimseye kalmadığına şahitlik edebilirim.(!)

Akıl sevmeyi, insanlara nazik ve kibar olmanın, sorumlulukları yerine getirmenin ve insanlara ve doğaya zarar vermemeyi emrediyor! Şiddete hem bütün bilgi ve düşünce adamları ve akıl hayır diyor! “Sevginin bulunmadığı yerde aklı da arama”! Dostoyevski.

Bu yazı sevgi üzerine yazılmış bir yazıdır. Muhatabınız sizin gibi düşünmediği durumlar olabilir, sevmeye, barışa tek taraflı ısrarınız sizin kişisel bütünlüğünüzü zedeleyebilir.

Sonuç; “Sevgi ektiğiniz yerde, sevinçler büyür”! W. Şekspir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Raci Hoca 2021-10-23 10:44:15

Kaleminize, yüreğinize sağlık. Bu güzel yazılarınız için teşekkürler ediyoruz.