ŞENKAYALI ASKERİN ŞÜPHELİ ÖLÜMÜ AİLESİNİ HAREKETE GEÇİRDİ

22 Ekim gecesi İzmir Güney Deniz Saha Komutanlığı’nda nöbet tutarken intihar ettiği iddia edilen 21 yaşındaki Er Hasan Alkan’ın ailesi, çocuklarının ölümünün şüpheli olduğunu belirtti. Aile, Alkan'ın çenesinden değil, başından vurularak hayatını kaybettiğini ileri sürdü.

06 Kasım 2014 Perşembe 16:11
ŞENKAYALI ASKERİN ŞÜPHELİ ÖLÜMÜ AİLESİNİ HAREKETE GEÇİRDİ
İzmir’in Narlıdere ilçesinde bulunan Güney Deniz Saha Komutanlığı’nda 22 Ekim gecesi nöbet tutarken ateşli silah yaralanması sonrası hayatını kaybeden 21 yaşındaki Er Hasan Alkan’ın Erzurum Şenkaya’da yaşayan ailesi, ölümü şüpheli bularak Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvuruda bulundu. Er Hasan Alkan’ın ölüm belgesinde ateşli silahla yaralama olarak geçen ve komutanlar tarafından intihar olarak bildirilen olayın ardından aile, çocuklarının cenazesini gördükten sonra olaya şüphe ile bakmaya başladı. Oğullarının ilk olarak G3 piyade tüfeğiyle çene altından vurulması sonucu hayatını kaybettiğini sanan aile, cenaze yıkama işlemleri sırasında oğullarının çenesinde değil alnındaki kurşun izine rastladı. Er Alkan’ın alnındaki kurşun izini gördükten sonra İzmir’e gelerek komutanlarda bilgi aldıklarını belirten Alkan’ın dayısı Adnan İzgi, “Komutanlar, ‘kan kaybının fazla olduğundan dolayı yarayı çene altında gördük oysa öyle değilmiş’ dediler. Biz gördükten sonra bize bunun açıklamasını yaptılar. Bize ‘çene altında patlayan iki kurşun’ demişlerdi ama alın ortasında patlayan tek kurşun var, biri de duvara isabet etmiş. Komutanlar intiharla ilgili laflar etmişlerdi. Bu işin intihar ile uzaktan yakından alakası yok. Zaten çenesinden vurulsaydı G 3 piyade tüfeği kafasını patlatırdı” dedi.



“OLAY ÖNCESİ ANNESİYLE KONUŞMUŞ”

Yeğeninin intihar etmesine neden olabilecek hiçbir sorunu olmadığını kaydeden İzgi, yeğenini en son vefatından üç gün önce gördüğünü birlikte köydeki düğün CD’lerini izlediklerini belirterek, “Yengesine haftaya piknik yapmak istediğini söylemiş. Neşeli bir şekilde gitmiş. Yeğenim olay olmadan önce saat 21.30 sıralarında da annesiyle görüşmüş. Ailesine de herhangi bir sorunuyla ilgili bir şey dememiş” diye konuştu.



“OLAY DOĞRU ŞEKİLDE AYDINLATILSIN”

Yeğeninin intihar ettiği ihtimalini düşünmediklerini kaydeden İzgi şöyle konuştu: “Olay ya karşı isabettir, ya silahıyla oynaması sonucu ya da kazara değen bir kurşundur. Üçüncü ihtimali vermiyoruz. İntihar ihtimalini versek bir yere not bırakır. Kimse bize netliği ile ilgili kimse bir şey konuşmadı. Askeri savcı, sağ olsun olay yerinde dördüncü bir mermi ortaya çıkarmış. Birliğe de sayın savcıya da ithamda bulunmuyoruz. Ortada Hak’ın rahmetine kavuşan 21 yaşında bir insan var. Bir an önce olayı doğru şekilde aydınlatsınlar, ailenin de yüreğine su serpsinler.”

Editör

Son Güncelleme: 06.11.2014 16:11
Anahtar Kelimeler:
ErzurmHasan AlkanAdnan Izgi
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.