Sen efsanesin, yapmalısın!

Sen efsanesin, yapmalısın!

admin
admin
11 Eylül 2018 Salı 12:47
Sen efsanesin, yapmalısın!

Vedat REFAYELİ

Türkiye’de sayılı Üniversitelerden birisi olan Atatürk Üniversitesi yeni bir öğretim yılına hazırlanıyor. Atatürk Üniversitesi, genelde önemli devlet büyüklerinin katılımı ile eğitim ve öğretim dönemine başlamasıyla bilinir ve tanınır. Sahadayken çok gitmişliğim, görmüşlüğüm, haberlerini yapmışlığım vardır. Yakın tarihe kadar çoğu kez Cumhurbaşkanı, Başbakan ya da bir bakanın katılımı ile yeni döneme girmiş bir eğitim kurumu olan Atatürk Üniversitesi, ne yazık ki son zamanlarda bu özelliğinden bir hayli uzaklaştı. Artık o çok katılımlı, renkli açılışlar olmuyor. Eskisi gibi artık devlet erkanı yeralmıyor açılışlarında. Bu da tabi bir şehirli olarak beni üzüyor. Sıradanlaşmış bir görüntü arzediyor demek istemiyorum ama bu konuda eski popüleritesinin de olmadığını açıkça görebiliyorum. Bunu tabi sebepleri var. Nedensiz değil tabii ki. Ne varki artık bu görüntünün ortadan kaldırılması gerekiyor ve eskisi gibi ses getiren açılışlar lazım. Atatürk Üniversitesi’ne de o türlüsü yakışır zaten. Başta sevgili rektörümüz Prof. Dr. Ömer Çomaklı olmak üzere Üniversite yönetimi, Ekim ayında yapılması planlanan yeni öğretim döneminin açılışının eskisi gibi renkli ve dolu dolu yapılması için gayret sarfetmelidir. Bugünden tezi yok onlardan o sıradan görüntüsünün önüne geçilmesi için devlet erkanından birilerinin katılımıyla gerçekleşecek bir açılışa imza atmalarını istiyor ve bekliyorum. Sen Atatürk Üniversitesi’sin, sen efsanesin, yaparsın, bilirim!

NOT: Hatırlatmakta fayda var. Özellikle Rektör Hikmet Koçak’ın son döneminde Üniversitenin açılışına bırakın Cumhurbaşkanını, Başbakanı, Bakanı filan, bir milletvekili bile katılmamıştı. Hadi Milletvekilini de geçtim, ilin Valisi, Büyükşehir Belediye Başkanı ve ilçe belediye başkanları da yoktu o açılışta. Koskoca Üniversite yeni eğitim ve öğretim yılına sadece bir Vali yardımcısının katılımı ile başlamıştı! Bu Üniversite tarihinde bir ilk’ti ve o günkü yönetimin bu konudaki yazıma bir savunması bile olamamıştı!

--

Üniversite o günler meğer ne kadar ‘şen’miş!

Kızmaca, gücenmece yok. Mevcut yönetim de ister kabul etsin, ister etmesin, Atatürk Üniversitesinin açılış törenleri artık eskisi gibi renkli ve de devlet erkanlı filan olmuyor. Olmuyor ya da olamıyor işte. Bir ara sadece Vali yardımcısının katılımı ile bir eğitim ve öğretim sezonuna girerek silik bir dönem de yaşayan Atatürk Üniversitesi, oysa geçmişte hem açılışları hem de ziyaret edenleri ile çok popülerdi. Mesela 1984 yılında çekilen bu fotoğraf, tam da ne demek istediğimi anlatan bir fotoğraftır. Bu fotoğraf da şu an halen Atatürk Üniversitesi Rektörlüğü’nün girişindeki fuaye alanında duvara asılıdır. Dönemin rektörü Prof.Dr.Hurşit Ertuğrul fotoğrafta var ve yanında da kendisini ziyarete gelen o dönemin ünlü sanatçıları.. Aralarında Emel Sayın, Şener Şen ve Arif Sağ gibi bugün de halen daha eski popülerliliğini sürdüren sanatçılar ile çekilen bu fotoğraf tam işte, tam anlatmak istediğim şeydir. İlgililere itina ile duyurulur!

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.