SEL EVLERİNİ DE HAYALLERİNİ DE YIKTI

Erzurum’da etkili olan kuvvetli yağışın ardından yaşanan selde istinat duvarının çökmesi sonucu evlerinin duvarı yıkılan aile sokakta kaldı.

admin
admin
09 Ağustos 2016 Salı 15:25
SEL EVLERİNİ DE HAYALLERİNİ DE YIKTI
Erzurum’da etkili olan kuvvetli yağışın ardından yaşanan selde istinat duvarının çökmesi sonucu evlerinin duvarı yıkılan aile sokakta kaldı. Sel, evin tek kızı olan ve düğün hazırlıkları yapan Hülya Özgüney’in de çeyizlerini enkaz altında bırakarak hayallerini yıktı.
Erzurum’da dün akşam saatlerinde etkili olan kuvvetli yağışın ardından yaşanan selde, kentin birçok noktasındaki ev ve işyerlerini su bastı. Kentteki birçok noktada oluşan zarar bugün gün yüzüne çıkarken sel, Erzurum merkez Palandöken ilçesi Yunus Emre Mahallesi’ndeki evleri yıkılan Özgüney ailesinde büyük bir yara açtı. Selde apartmanın arka cephesinde bulunan istinat duvarının çökmesiyle Özgüney ailesinin kaldığı ev büyük zarar gördü. Çökme sonucu duvarları yıkılan eve sel suları dolunca evdeki tüm eşyalar kullanılamaz hale geldi.
Evin küçük oğlu Emirhan Özgüney o anları şöyle anlattı:
"Ben arka odadayken yağmur şiddetlenince istinat duvarından sular aktığını gördüm. Hemen bizimkilere telefonla haber vermek istedim. O anda büyük bir gürültü koparak sarsıldık. Dönüp odaya baktığımda çöken istinat duvarının evin duvarlarını yıktığını, selin evin içine dolduğunu gördüm."


NİŞANLI GENÇ KIZIN HAYALLERİ YIKILDI
2 ay sonra düğünü olacak evin tek kızı Hülya Özgüney, evlerinin yanında hayallerinin de yıkıldığını söyledi. "Umutlarımız gitti" diyen genç kız, "Sel dolayısıyla duvar yıkıldı ve evimizin içerisine girdi. Zaten biz tam olarak olayı yaşamadık. İşyerindeydim ve eviniz yıkıldı diye haber geldi. Selde sadece evimiz yıkılmadı hayallerimiz, umutlarımız, emeklerimiz yıkıldı. Bu evin içerisinde kullanılabilecek hiçbir şeyimiz yok. Ben nişanlıydım ve iki ay sonra düğünüm olacaktı. Bütün eşyam bu evdeydi. Her şeyim gitti. İki yıl boyunca çalıştığım emeğim, çeyizim gitti. Bu ev benim umutlarımın yıkıldığı ev diyebilirim" dedi.


OLAY GECE YAŞANSAYDI O DUVAR BENİM YATAĞIMIN ÜSTÜNDEYDİ
Büyük bir facidan döndüklerini ifade eden Özgüney, yetkililerden yardım isteyerek "Mağduriyetimiz ortada. Bu sonuçta bizden kaynaklı bir durum değil. Biz pencereleri açık bırakmadık eve su dolmadı yani. Duvar yıkılıyor ve evimizi yıkıyor, sular evimize doluyor. Eğer o duvar gece yıkılsaydı ben o yatakta uyuyor olsaydım çöken duvar benim yatağımın üstündeydi. Gelsinler araştırsınlar, sorumlu kim cezasını çeksin. Ev yok, giyecek kıyafet, yiyecek bir şey yok. Bu şekilde sokak ortasında kaldık" diyerek gözyaşlarına boğuldu.
İstinat duvarının çökmesiyle mağduriyet yaşayan ve evi sular altında kalan Seneki Budakoğlu da yaşanan olayın çözüme kavuşturulmasını istedi. 

Editör

Son Güncelleme: 10.08.2016 08:57
Anahtar Kelimeler:
ErzurumSel Afeti
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.