SEKMEN: YENİ BİR ASIM’IN NESLİNİ BEKLİYORUZ

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Yeni Türkiye yolunda gençliğe büyük bir önemin verildiğini ifade ederek, “Yeni bir Asım’ın neslini bekliyoruz” dedi.

admin
admin
30 Aralık 2015 Çarşamba 19:01
SEKMEN: YENİ BİR ASIM’IN NESLİNİ BEKLİYORUZ
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Yeni Türkiye yolunda gençliğe büyük bir önemin verildiğini ifade ederek, “Yeni bir Asım’ın neslini bekliyoruz” dedi. Başkan Mehmet Sekmen, Erzurum Büyükşehir Belediyesi ile Türkiye Gençlik Vakfı’nın (TÜGVA) ortaklaşa düzenlediği İstiklal Marşı’mızın yazarı Mehmet Akif Ersoy’un anıldığı “Gençlik Akif’in İzinde” adlı programa katıldı. Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen anma programına Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları Ünsal Kıraç ve Zafer Aynalı, TÜGVA Vakfı Erzurum İl Temsilcisi Abdulkadir Orhan ile diğer yetkililer katıldı. Başkan Sekmen, “Vatan şairi, dava adamı, İstiklal Marşı’mızın yazarı Mehmet Akif Ersoy’u vefatının 79. yılında hayırla yâd ediyoruz” dedi. Akif’in bir gönül adamı olduğunu ifade eden Sekmen, “Gençliğe Akif’in duygularını, düşüncelerini aktarmak hepimizin vazifesidir. İnşallah yeni bir Asım’ın neslini bekliyoruz. Bu büyük milletin, bu büyük ecdadın torunları olan genç nesiller maalesef günümüzün iletişim ve bilişim teknolojileri sayesinde bizim olmayan değerleri çok çabucak işitiyor, duyuyor ve görüyor. İster istemez bunlara boyun eğiyor. Bizler de bu büyük ecdadın, bu büyük milletin devamı olarak mutlaka gençliğimize, milletimize ve Ümmet-i Muhammed’e sahip çıkmanın azmi ve gayreti içerisinde olmalıyız” diye konuştu. 

“MÜSLÜMANLARIN TOPRAKLARI İŞGAL ALTINDA”

Başkan Mehmet Sekmen, Dünya’da Müslümanların topraklarının işgal altında olduğunu vurguladı. Sekmen, sözlerini şöyle sürdürdü: “Müslümanların toprakları işgal edilmiş, yüz binlerce kişi vatanlarını terk etmiştir. Yine dünyanın birçok yerinde inanan insanlar ümitlerini bu büyük milletin torunlarına, evlatlarına bağlamışlar, geleceklerini bizler de görmektedirler. Bizler, ümitsizliğe kapılmadan, yese düşmeden, büyük bir azimle, gayretle süratli bir şekilde yeniden var olmanın, yeniden hayatta kalmanın azmi ve gayreti içerisinde olmalıyız. İnanıyorum ki, inanır ve gayret edersek, bıkmadan usanmadan bu hedefe doğru yürürsek her işi başarırız. Böylelikle Allah’ın merhameti de inayeti de bizimle beraber olur.” Anma programında, tiyatro sanatçısı Ahmet Yenilmez, Mehmet Akif Ersoy’un hayatından kesitlerin sunulduğu “Safahat” isimli oyunu sahneledi. Akif’in edebi kimliği, örnek kişiliği ve ahlaki değerlere bağlılığının da vurgulandığı oyunda, şairin sıkıntı ve yokluklar içinde geçen ömrünü anlatan sahneler izleyicilere duygu dolu anlar yaşattı. Programda, Akif’in hayatının anlatıldığı bir sunum da yapıldı. 

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.