SEKMEN: VATANIMIZ İÇİN YA ŞEHİT OLURUZ YA DA GAZİ

Serhatlar kenti Erzurum’da sokağı ve meydanı terk etmeyen Dadaşlar, gösterdiği milli duruşla dosta düşmana demokrasi dersi veriyor.

admin
admin
05 Ağustos 2016 Cuma 17:00
SEKMEN: VATANIMIZ İÇİN YA ŞEHİT OLURUZ YA DA GAZİ
Serhatlar kenti Erzurum’da sokağı ve meydanı terk etmeyen Dadaşlar, gösterdiği milli duruşla dosta düşmana demokrasi dersi veriyor. Demokrasi nöbetinin 21. gününde vatandaşlara seslenen Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, “Bu toprakların insanı olan asla bu aziz millete ve bu aziz ülkeye hainlik yapmaz. Başka ülkelerin menfaatleri için bu toprakları kana bulamaz” dedi. “Birileri zannetti ki, bu millet aslından, özünden döndü, vazgeçti. Şekil, şemaile baktılar öyle zannettiler. Bu milletin kor haline gelmiş ama üzeri küllenmiş özünü unuttuğunu zannettiler. Ama bu millet 15 Temmuz akşamı öyle bir ayağa kalktı ki, inanamadılar” diyen Başkan Sekmen, şunları kaydetti: “Bu hainler zannettiler ki, bu aziz millet tankı, uçağı, tüfeği görünce evlerine sinecek ve çıkamayacak. Zannettiler ki, bu ümmetin son kalesi Türkiye’nin nöbetçisi olan bu aziz millet ve onun temsilcileri, silahlı kuvvetler, emniyet sessiz kalacak ve o satılmış vatan haini darbeci ajanlara milletin parasıyla alınan silahları temsil edecekler. Yine zannettiler ki, Cumhurbaşkanımız Başkomutanımız hemen buradan kaçıp gidecek, başka bir ülkeye sığınacak. Bilmediler ki, öyle bir reis, öyle bir Başkomutan ki, bu topraklardan asla çıkmaz. Bu topraklar için milletiyle beraber şehit olur, gazi olur bu topraklarda kalır. Sizlere ne kadar teşekkür etsek, ne kadar tebrik etsek azdır. O akşam ilk kıyama kalkan, sokakları, caddeleri, meydanları dolduran, Dadaşlığını gösteren sizdiniz. İnanıyorum ki, sizin sesinizi duyan, sosyal medyada ayağa kalktığınızı duyan, ‘Erzurumlu yeniden ayağa kalktı. Yeniden destan yazmaya hazırlanıyor’ dedi. Dadaş Palandöken Dağı gibi haşmetlidir, cesaretlidir, yiğittir. Yeri geldiği zaman kurşunlara iman dolu göğsünü siper ederek hainlere ‘Dur!’ der.”
“ERZURUM SÜTÜ TEMİZ YİĞİDOLARIN ŞEHRİDİR, ŞEHİT YATAĞIDIR”
Başkan Mehmet Sekmen, Erzurum’un yiğitlerin şehri ve şehit yatağı olduğunu söyledi. Sekmen, şöyle devam etti: “Erzurum, sütü temiz yiğidoların şehridir, Erzurum şehit yatağıdır. İnşallah pazar günü akşama kadar nöbete devam edeceğiz. Bu güzel nöbetlerinizde asla uyumayacaksınız. Atalarımız, ‘Su uyur, düşman uyumaz’ diyor. Evlatlarımızı milli ve manevi değerlere, bu millete, bu devlete bağlı olarak yetiştireceğiz. Bu Batılılar bizi yüzyıllarca sömürdüler. Bu Batılılar kalkınmışlıklarını sömürü üzerine kurmuşlar. Sayın Cumhurbaşkanımızın bu ülkeye yaptığı en büyük iyiliklerden bir tanesi de, Başbakanlığında denk bütçe yapması, bu devletin bütçesini düzeltmesidir. Türkiye’yi IMF’ye borçlandırmışlardı. Cumhurbaşkanımız ne yaptı? Türkiye’nin IMF’ye borçlarını ödedi ve bitirdi. Biz tarihten hep biliyoruz ki, bunlar önce borç para verirler sonrada emir verirler. Bu sömürgeciler baktılar ki Türkiye Cumhuriyeti IMF’ye borcunu ödedi, bütçesini düzeltti. Artık bize hükmedememeye başladılar. Bunun için de, ‘Türkiye elden gidecek, Türkiye’yi kaçırıyoruz’ diye oyun üzerine oyun kuruyorlar. Bugün gazetelere yansıyan bir haberde İngiliz Genel Kurmay Başkanı diyor ki; ‘Bu Türkiye Cumhuriyeti’ni, bu Recep Tayyip Erdoğan’ı FETÖ yıkamadı ya artık başka kimse yıkamaz.’ Ey Batı, bilin ki benim insanlarım kucağındaki bebeklerle, çocuklarıyla, genciyle, yaşlısıyla, kadınıyla, erkeğiyle bu meydanlarda vatanı için, milleti için, devleti için, bayrağı için, ezanı için nöbet tutuyor. Bilin ki bu aziz milletin başını eğdiremeyeceksiniz. Bu millet size boyun eğmeyecek, size uşak olmayacak. Aziz milletim, sizleri ne kadar tebrik etsek, sizleri ne kadar takdir etsek azdır. Geleceğiniz aydınlık olsun, kazanız mübarek olsun.”

PASİNLER’DE DEMOKRASİ VE ŞEHİTLER MİTİNGİ
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Pasinler’de düzenlene Demokrasi ve Şehitler Mitingi’nde, “Biz ölmedik. Biz korlanmış bir vaziyette külün içerisinden ateş olarak duruyoruz. Ve yeniden bu aziz millet, sizler ayağa kalktınız. Pasinli Dadaşımı tebrik etmeye geldim. Birileri, ‘Biz bir asırdır bu milleti değiştirdik. Özünden, değerlerinden, tarihinden, dininden, imanından, geleneğinden, göreneğinden uzaklaştırdık’ zannettiler. Ama bilmediler ki, bu milletin öyle bir mayası var ki ter temiz bir maya. Bu millet helal süt emmiş. Bunda öz vatanına, öz benliğine, milletine, devletine ihanet yok” diye konuştu. “Bu satılmış ihanet şebekesi var ya, bunlar Erzurumlu değil, bunlar Türkiyeli değil. Bunların sütü bozuk, sütü! Sütü temiz olan, mayası sağlam olan hiçbir insan bu aziz millete, bu aziz vatana asla ihanet etmez” diyen Başkan Sekmen, sözlerini şöyle sürdürdü: “Yıllardır bölücü terör örgütü PKK ile askerlerimiz, polislerimiz büyük bir mücadele veriyor. Vatan için, millet için uğraş veriyor. Bu kalleş PKK terör örgütü var ya, yıllarca Kürt kardeşlerimizi, ‘Hakkınızı savunuyoruz’ diye kandırdılar. Kürt kardeşlerimizin gencecik evlatlarını alıp, dağa götürdüler. Bu aziz millete, bu evlatları düşman ettiler. Bu terörist satılmış hainlerin bir hedefleri vardı. Biliyorlardı ki, Kürt kardeşlerimizin en ufak çocuğu bile cuma namazına gider. Aynen diğer vatandaşlarımız gibi çoğu abdestlidir, namazlıdır, vatanına, milletine, devletine, bayrağına, ezanına, Kur’an’ına bağlıdır. ‘Nasıl yapalım da bu aziz milletin fertlerini Kürt ve Türk olarak ikiye bölelim? Bunları birbirine düşürelim ve bu imanlı nesli imansız hale getirelim?’ diye çalışan, özü Kürt kardeşlerimizi dinsizleştirmek, vatana ve millete ihanet ettirmek olan bölücü terör hareketin adı PKK’dır. Bu bölücü teröristlerle mücadele verirken diğer taraftan da satılmış vatan haini ajan FETÖ çıktı. Bu memleketin zeki, çalışkan ve gayretli evlatlarını, ‘Ben dindar, çalışkan, bu millete bağlı bürokrat yetiştireceğim’ diye kandırarak milletimizin ellerinden aldı. İşadamlarımızın ve milletimizin zekâtını, sadakasını, kurbanını, yardımlarını alıp bunu dışarıya kaçırdılar. Bakın iki terör hareketi de aynı. Evlat, bu ülkenin evladı, para bu ülkenin parası, bunları alıyor vatan haini olarak yetiştirip sinsi bir şekilde devletin kurumlarına yerleştiriyorlar. Devlet kurumlarında insanları birbirine düşürdüler. Büyük bir ihanet içerisine girdiler. Ama hamdolsun bu hainlerin üstesinden gelerek vatanımıza sahip çıktık.” 

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.