SEKMEN: KADINLAR, MODERN TÜRKİYE'NİN TEMİNATIDIR

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

25 Kasım 2014 Salı 11:58
SEKMEN: KADINLAR, MODERN TÜRKİYE'NİN TEMİNATIDIR
Başkan Sekmen, mesajında şu görüşlere yer verdi: "Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü, kadınların, eşitlik, bağımsızlık, özgürlük, politik haksızlıkların ortadan kaldırılması, daha iyi yaşama ve çalışma koşullarını iyileştirme yolunda verdikleri mücadelenin simgesi olmuştur. İslam dininde kadın; anne olarak 'Cennet annelerin ayakları altındadır' hadis-i şerifle yüceltilmiştir.
Bugün gelinen noktada Türk kadını, eğitimden, sağlığa, yasama, yürütme ve yargıdan iş dünyasına kadar her alanda üstlendiği görevleri başarıyla yerine getirmiş, modern Türkiye'nin simgesi ve Cumhuriyetimizin en büyük teminatı olmuştur." Kadınlara yönelik şiddet ve diğer sorunların aydın ve müreffeh Yeni Türkiye sürecinde ortadan kalkacağını ifade eden Sekmen, şöyle devam etti: "Ülkemizde kadınlarla ilgili çeşitli yasal düzenlemeler yapılmış olmasına rağmen, kadınlarımızın karşılaştıkları bazı sorunlar, toplumun genel eğitim düzeyinin yükselmesiyle, kadınlarımızın sosyal, siyasal ve ekonomik yaşamda etkinliklerinin artmasıyla ortadan kalkacaktır. Türkiye'de son 12 yılda toplumsal alanda cinsiyete dayalı ayrımcılığa son verme noktasında önemli çalışmalar yapılmaktadır. Devletimiz, hem özel hem de kamusal alanda mevcut olan şiddeti toplumsal bir sorun olarak görüp, bu alanda etkin araştırmalar yapıp, çözüm için gerekli gayreti göstermektedir."

Editör

Son Güncelleme: 25.11.2014 11:59
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.