SEKMEN: AVUÇ İÇİ KADAR YERDE ULAŞIM BİRİNCİ SORUN

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, şehir içi ulaşımdaki sorunların çözümü noktasında önemli adımlar attıklarını söyledi. Göreve geldikten sonra 2 bin 500 kişiyle anket yaptırdığını belirten Sekmen, “Avuç içi kadar yerde ulaşım sorunu olur mu? Ama ne yazık ki kentin en önemli sorunu ve biz bunu çözeceğiz” dedi.

21 Ağustos 2014 Perşembe 10:58
SEKMEN: AVUÇ İÇİ KADAR YERDE ULAŞIM BİRİNCİ SORUN
Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (ESOB) Başkanı Rasim Fırat’ın daveti üzerine Minibüsçüler Odası Başkanı Ali Özgengiz, yönetim kurulu üyeleri ve hat sahipleriyle bir araya geldi. Narmanlı Camii yanındaki Yenişehir hat durağında minibüsçülerle birlikte kahvaltı yapan Başkan Sekmen, ESOB Başkanı Rasim Fırat, Genel Sekreter Ali Rıza Kiremitçi, Genel Sekreter Yardımcısı Ünsal Kıraç, Ulaşım Daire Başkanı Amir Badur hat sahipleri ile şoförlerin sorunlarını dinledi. Göreve geldikten sonra kent merkezinde bir anket çalışması yaptırdığını anlatan Başkan Sekmen, çıkan sonuçların şaşırtıcı olduğunu söyledi.  Başkan Sekmen, “2 bin 500 insana ‘kentin en önemli sorunları nedir’ diye sorduk. İlk sırada ulaşım yer alıyor. Avuç içi kadar yerde ulaşım sorunu olur mu? Ne yazık ki böyle çıktı. Bunu hep birlikte çözeceğiz. Arabalar 5 santim – 10 santim büyükmüş, şu olmuş bu olmuş, bunlar mesele değil. Tüm bunlar çözülmeyecek sorunlar değil. Minibüsleri bir düzene koymamız lazım. Minibüsleri belki otobüslere çevirebiliriz. Ayrıca Kardelen kart uygulamasını minibüslerde de uygulamak istiyoruz. Şoförlerin kıyafetleri, konuşmaları çok önemli. Bunlarla ilgili eğitim vereceğiz. Sonuçta bir kamu hizmeti veriyorsunuz. Zaman zaman görüyoruz, eline almış bıçağı kovalıyor. Bunlar güzel şeyler değil” dedi. Minibüsçüler Odası Başkanı Ali Özengiz’den bir rapor hazırlamasını isteyen Başkan Sekmen en yakın zamanda sorunları çözüme kavuşturmak için çalışma yapacaklarını dile getirdi.
Bu arada ESOB Başkanı Rasim Fırat, şehir içi ulaşım güzergâhlarında da değişikliğe gidilmesi gerektiğini vurguladı. Erzurum’un bir üniversite kenti olduğunu anımsatan Başkan Fırat,  “70 bini aşkın öğrencimiz var ancak kent merkezi ile üniversite arasında taşımacılık yapan minibüsler Havuzbaşı’nda yoğunlaşıyorlar. Öğrencilerin önemli bir bölümü kentin doğusunu bilmiyor. Bence minibüsler Mahallebaşı’na kadar gidebilmeli” diye konuştu. Başkan Fırat’ın teklifi minibüsçüler tarafından memnuniyetle karşılanırken, Başkan Sekmen güzergâhlarla ilgili yeni bir düzenleme yapılabileceğini ifade etti.

Editör

Son Güncelleme: 21.08.2014 10:59
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.