ŞEHRİN GÖBEĞİNDE İMAR KATLİAMI

Erzurum’un en işlek yerlerinin başında gelen Cumhuriyet Caddesi’nde bulunan İl Özel İdaresi’ne ait binaya ek olarak yapılan cafe akıllarda soru işareti bırakıyor.

13 Mayıs 2013 Pazartesi 12:19
ŞEHRİN GÖBEĞİNDE İMAR KATLİAMI
Cumhuriyet Caddesi’ndeki Dumlu Alışveriş Merkezi’nin önüne yapılması planlanan ve tartışması iki yıldır süren, ‘cafe’nin inşaatına başlandı. Özel İdare’ye ait binanın önüne yapılan ‘cafe’ bir çok tartışmayı da beraberinde getirdi. Kimi, iki yıldır ruhsat vermeyen Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut’a, “ Ne oldu da şimdi ruhsatını verdiniz” diye sorarken, kimi, “Özel İdare, binayı belli bir raiş üzerinden kiraya vermiştir. Yapılacak cafe yasal değildir. Özel İdare’nin mülklerinde değişiklik yapıldığı zaman meclis kararı gerekir. Böyle bir karar alınmış mıdır ve bu cafe’nin ortakları kimlerdir” sorularını soruyor.
Cumhuriyet Caddesi üzerindeki Dumlu Alışveriş Merkezi’nin ön cephe merdivenleri sökülerek, iki yıldır tartışması süren ‘cafe’nin inşaatına başladı. İki yıl önce Yakutiye Belediyesi’ne müracaat eden Dumlu Mağazası’nın sahibi Rahmi Dumlu, ‘yapmak isteği cafe’ye ruhsat istemiş ama Belediye Başkanı Ali Korkut, tarafından geri çevrilmişti. Aradan geçen zaman içerisinde talepler ve dengeler değişmiş olacak ki, tartışmalı cafe’nin inşaatına geçtiğimiz hafta başlandı.

MECLİS KARARI GEREKLİ
Özel İdare’nin mülklerinde yapılacak herhangi bir değişikliğin meclis kararı gerektirdiğini söyleyenler, “Dumlu Mağazası’nın binası Özel İdare’nin mülkleri arasında. Böyle bir cafe yapabilmek için meclis kararı gerekli. En azından değişikliğin Özel İdare yetkilileri tarafından onaylanması lazım. İlk akla gelen soru bu, gerekli izinler ve değişiklik kararı var mı?

YASAL DEĞİL
Özel İdare yetkilileri tarafından değişiklik kararı verilmişse de bunun yasal olmadığını savunanlar ise, “Bina belli bir fiyat üzerinden kiraya verilmiştir. Yapılan değişiklik küçük çapta değil büyük çapta bir inşaattır. Cafe, binanın değerini iki katına çıkarıyor. Değişiklik bina içinde değil bina dışındadır. Böyle bir değişiklik yapılacaksa da Özel İdare bunu yapar ve yer ihale yoluyla yeniden kiraya verilir. Yapılan işlem yasalara aykırıdır” görüşündeler.

KORKUT, NASIL İZİN VERDİ
İki yıl önce yapılmak istenen cafe’ye şiddetle karşı çıkan Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut’un, araya giren hatırı sayıl kişilerin tüm ricalarına rağmen yapılmak istenen cafe’ye ruhsat vermediği iddia ediliyor. Vatandaş soruyor; “Ne oldu da şimdi Ali Korkut, bu değişikliğe onay verdi. Büyükşehir Belediye Başkanı Av. Ahmet Küçükler’in kankası olduğu bilinen Rahmi Dumlu’nun sahibi olduğu Dumlu Mağazasına verilen ruhsatta Küçükler’in etkisi var mı? Bu yakın ilişki ruhsatın alınmasında etkili olundu mu? Ya da buraya verilmiş herhangi bir ruhsat var mı?”
Kamuoyu iddialara cevap arıyor. İlerleyen zamanlarda nasıl açıklamalar yapılacak bu da bir merak konusu.

Editör

Son Güncelleme: 13.05.2013 12:20
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
veli ali 2013-05-14 12:26:47

abicim belli ki karşıdaki pastaneyi rahatsbız etmiş. ele değilmi murat beyin pasnaseciler.

Avatar
ali veli 2013-05-13 12:41:50

ahmet küçükler ile aralarından su gçmiyor elbette olacak ahmet küçükler bir günün yarısından fazlasını dumlu avm de geçiriyor olsun o kadar