Şehit Teğmen son yolculuğuna uğurlandı

Suriye'deki Zeytin Dalı Harekatı'nda şehit olan Piyade Teğmen Muhammed Kır için baba ocağı Erzurum'daki Çifte Minareli Medrese önünde cenaze töreni düzenlendi Törene Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Akdağ, Gençlik ve Spor Bakanı Bak, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı ve Sözcüsü Kalın ile binlerce vatandaş katıldı

admin
admin
16 Mart 2018 Cuma 16:44
Şehit Teğmen son yolculuğuna uğurlandı

Zeytin Dalı Harekatı'nda şehit olan Piyade Teğmen Muhammed Kır için baba ocağı Erzurum'daki Çifte Minareli Medrese önünde cenaze töreni düzenlendi.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Suriye'nin Afrin bölgesinde terör örgütlerine yönelik yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı'nda, PYD-YPG/PKK/KCK ve DEAŞ terör örgütü mensuplarınca tuzaklanan el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit olan Piyade Teğmen Muhammed Kır'ın (25) Türk bayrağına sarılı naaşı, yakınları ve askeri erkan tarafından Mareşal Çakmak Devlet Hastanesi morgundan alındı.

Askeri erkan tarafından bir süre omuzlarda taşınıp cenaze nakil aracına konulan Kır'ın naaşı, konvoy eşliğinde kent merkezindeki Ulu Cami yanındaki Çifte Minareli Medrese önüne getirilip katafalka konuldu. Bu sırada şehit Kır'ın kuzeni üsteğmen Abdulkadir Dal, naaşa sarıldıktan sonra üsteğmen rütbelerini söküp şehide saygısından dolayı tabutun üzerine bıraktı.

Medrese önünde cuma namazı sonrası düzenlenen törende İl Müftü Vekili Fikrullah Çakmak'ın kıldırdığı cenaze namazının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konuşma yaptı.

Erdoğan'ın konuşması sonrası yapılan duaların ardından şehit Kır'ın naaşı askeri tören mangası ve yakınlarınca omuzlarda taşınıp top arabasına konuldu.

Şehidin naaşı daha sonra toprağa verilmek üzere Kars Kapı Şehitliği'ne götürüldü.

Törene, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanı sıra Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak,

Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı ve Sözcüsü İbrahim Kalın, Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, Eski İçişleri Bakanı ve AK Parti Bursa Milletvekili Efkan Ala, AK Parti Erzurum milletvekilleri Mustafa Ilıcalı, Zehra Taşkesenlioğlu, Orhan Deligöz, 9. Kolordu Komutanı Korgeneral Uğur Tarçın, AK Parti İl Başkanı Mehmet Emin Öz, İl Emniyet Müdürü Mehmet Arslan, şehidin babası Zeki Kır, annesi Hemra Cömert, kardeşleri Mustafa, Ahmet ve Büşra Kır, cumhuriyet savcıları, hakimler ve binlerce vatandaş katıldı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, ŞEHİDİN YAKINLARINI YALNIZ BIRAKMADI

Törende, Cumhurbaşkanı Erdoğan şehidin babası Zeki Kır ile yakınlarına başsağlığı diledi. Çalık ile Taşkesenlioğlu da şehidin diğer yakınlarını teselli etti.

Vatandaşlar şehit teğmen Kır'ın naaşının tören mangasınca top arabasına götürülmek üzere taşınması sırasında "Şehitler Ölmez Vatan bölünmez" sloganı attı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu sırada vatandaşların yanına giderek onlarla tokalaştı. Erdoğan daha sonra Cumhurbaşkanlığı otobüsüne bindi. Erdoğan'ın tören alanından ayrılışı sırasında bir grup tarafından "Reis bizi Afrin'e götür" sloganı attı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN TÖRENDE KONUŞTU

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,"Şu anda terör mücadelesinde olsun, özellikle de Afrin savaşında, 'Rabbim bizlere fethini yakın kılsın' diyorum. Çünkü müjdesi var. İnşallah bu müjde de bize yaklaşıyor diye düşünüyorum." dedi.

Zeytin Dalı Harekatı'nda şehit olan Piyade Teğmen Muhammed Kır için Ulu Cami yanındaki Çifte Minareli Medrese önünde düzelenen törende konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kır'a Allah'tan rahmet diledi.

"Makamların sevgili Peygamberimize en yakını olan bir makama uğurlayacağımız sevgili Muhammedimizin başta ailesi olmak üzere tüm milletimize sabırlar diliyorum." diyen Erdoğan, "Onlar, sevgili Peygamberimize ve peygamberlere en yakın makamda muamele görecekler. Düşünmesi gereken biziz. Akif merhumun ifade ettiği gibi, 'Ey şehid oğlu şehid, isteme benden makber. Sana aguşunu açmış duruyor Peygamber.' Peygamber efendimize uğurluyoruz. İnşallah komşu olacaklar." ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şehitlerin büyük bir mücadeleyi din için özellikle de vatan, millet ve ezan için verdiklerini ve vermeye devam ettiklerini belirterek, sözlerine şöyle devam etti:

"Şu anda Muhammedimiz bizi dinliyor, zira Rabbimiz malum ayeti kerimesinde şöyle buyuruyor: 'Allah yolunda öldürülenlere ölüler demeyiniz. Onlar diridirler, siz bilemezsiniz.' Osmanlı Muhammed'i kullanmamış, olur ya ona uymayan bir şey yapabilir, inceltmiş inceltmiş Mehmet hatta 'Mehemmed' demiş. Sonra 'Mehmet' demiş. Ordumuzun mensuplarına da 'küçük Muhammed' anlamına gelen 'Mehmetçik' demiş. İslam dünyasında böyle bir başka asker yok ama bizim Mehmetçiklerimiz var."

"RABBİM BİZLERE FETHİNİ YAKIN KILSIN"

Erdoğan, "Rabbim rahmetiyle inşallah tecelli etsin. Rabbim bizlere de bu makamı lütfetsin." ifadesini kullanarak, "Şu anda terör mücadelesinde olsun, özellikle de Afrin savaşında, 'Rabbim bizlere fethini yakın kılsın' diyorum. Çünkü müjdesi var. İnşallah bu müjde de bize yaklaşıyor diye düşünüyorum." dedi.

Konuşması sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan, tüm şehitler için Fatiha Suresi okunmasını istedi.

Erdoğan, kendini bekleyen vatandaşlara da otobüs üzerinden hitap etti.

Afrin'e yönelik Zeytin Dalı Harekatı kapsamında etkisiz hale getirilen terörist sayısının 3 bin 500'ü aştığını anımsatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Adım adım artık ha girdik ha giriyoruz Afrin'e. Sizin dualarınız, gayretleriniz, bu inancınız var ya, evelallah hepsine yeter. İnşallah bu işi biiznillah bitireceğiz. Hep beraber yürüyeceksin, millet yürüyecek arkandan. Allah yar ve yardımcımız olsun." diye konuştu.

Törende, Başbakan Binali Yıldırım, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, Türk Silahlı Kuvvetleri, Jandarma Genel Komutanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürü Selami Altınok adına çelenk gönderildi.

Tören öncesi Ulu camide cuma namazı kılan Erdoğan tören sonrasında AK Parti Erzurum 6. Olağan İl Kongresi'ne katılmak üzere Yakutiye Buz Hokeyi Salonu'na geçti.

Editör

Son Güncelleme: 16.03.2018 17:14
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.