ŞEHİRDER, KOCAELİ’DEKİ DADAŞLARI ERZURUM’A DAVET ETTİ

Kocaeli Erzurum Dernekler Federasyonu (KEDFE), Çayırova Ramada Plaza Otel’de düzenlemiş olduğu gecede Erzurumlu iş adamı, bürokrat ve dernekleri bir araya getirdi.

30 Nisan 2014 Çarşamba 08:18
ŞEHİRDER, KOCAELİ’DEKİ DADAŞLARI ERZURUM’A DAVET ETTİ
Gecenin açılış konuşmasını yapan KEDFE Başkanı Tekin Dursun Erzurumluların birlik ve beraberliği için çalıştıklarını ifade etti. Geceye Kocaeli Vali Yardımcısı Mustafa Ünlüsoy, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, Erzurum teknik Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Muammer Yaylalı, Halkbank Genel Müdürü Ali Fuat Taşkesenlioğlu, Çayırova kaymakamı Turgut Çelenkoğlu, Darıca Kaymakamı Ahmet Karaslan, Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, Çayırova Belediye Başkanı Şevki Demirci, Sarıkamış Platformu Kurucusu ünlü kalp cerrahı Prof. Dr. Bingür Sönmez, çok sayıda bürokrat ve davetli katıldı. 

Yemeğe KEDFE’nin davetlisi olarak merkezi Erzurum’da olan Şehir ve Kültür Araştırmaları Derneği’nin (ŞEHİRDER) Başkanı Murat Ertaş ve yönetim kurulu üyeleri Metin Öz ile Vedat Eğilmez de katıldı. ŞEHİRDER’in Ramada Otel’de 9 Kasım Ecdada Saygı Yürüyüşü ve Bugünkü Erzurum’un Güzellikleri konulu açtığı fotoğraf sergisi gurbetteki Erzurumlular ve davetliler tarafından yoğun ilgi gördü.

Gecede bir konuşma yapan ŞEHİRDER Başkanı Murat Ertaş, Ermenilerin her 24 Nisan’da sözde soykırım iddiasının propagandası için dünyanın her yerinde bir araya geldiğine işaret ederek, Erzurum ahalisinin Rus ordusuna karşı kazandığı zaferin yıldönümünde her 9 Kasım’da tüm Erzurumluları şehir merkezinden Aziziye Tabyaları’na yapılan yürüyüşe davet etti. Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak’ın ilkini 9 Kasım 2013’te başlattığı yürüyüşün tarihi manasının yanı sıra hemşehrilerin şehirlerine duydukları mensubiyet duygularını da geliştirecek bir etkinlik olduğunu vurgulayan Ertaş, manevi atmosfer ve iklim şartları dikkate alındığında Ramazan ayının en iyi yaşandığı ilin Erzurum olduğunun unutulmaması gerektiğini ve tüm hemşehrilerini bu yaz Erzurum’a beklediklerini ifade etti.

ŞEHİRDER Başkanı Ertaş, konuşmasında son bir yıl içerisinde bilhassa Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak’ın öncülüğünde tanıtım atağına geçen Erzurum’da ilk defa yapılan Kitap Fuarı’na, yaz kampları için Erzurum’daki yüksek irtifa kamp merkezlerinden faydalanmak isteyen takımların şimdiden rezervasyon yapmaya başladığına, Erzurum Kongresi’nin ilk defa protokol bayramı dışında özgün etkinliklerle kutlanacağına ve 1 Haziran’da Palandöken’de Uluslar arası Bisiklet Turnuvası’nın ilkinin düzenleneceğine dikkat çekti.

Konuşmasının ardından ŞEHİRDER Başkanı Murat Ertaş, Kocaeli Dernekler Federasyonu Başkanı Tekin Dursun’a II. Abdülhamit’in Erzurum ahalisine yazdığı fermanın bulunduğu tablo ve Erzurum Ansiklopedisi kitabı hediye etti.

Plaket törenlerinin ardından gece Erzurum Bar Ekibi’nin gösterisi, Aysun Gültekin ve Hüner Coşkuner’in sahne almasıyla son buldu.

Editör

Son Güncelleme: 30.04.2014 08:19
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.