Seçimler ertelendi

Yaklaşık 1 hafta sonra başlayacak olan 364 oda ve borsanın seçim süreci ertelendi.

admin
admin
24 Eylül 2017 Pazar 08:21
Seçimler ertelendi

Hükümet kararı bugünkü Resmi Gazete’de yayımladı. Erteleme kararında, bazı büyük odalarda yaşanan anlaşmazlıkların etkili olduğu öğrenildi. Erteleme sonrası yeni seçim takvimi Nisan’da başlayacak.

Erzurum’da Ticaret ve Sanayi Odası ile Ticaret Borsası seçimleri de ertelendi. Ticaret ve Sanayi Odası seçimlerinin 7 Ekimde yapılması kararı alınmışken, Ticaret Borsası seçimleri ile ilgili tarih henüz netlik kazanmamıştı. Resmi Gazetede yayımlanan kararla hem Ticaret ve Sanayi Odası, hem de Ticaret Borsası seçimleri için yeni takvim Nisan 2018’de başlayacak.

Erzurum’da Ticaret ve Sanayi Odası için mevcut başkan Lütfü Yücelik ile 1. Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Ergüney adaylığını açıklarken, Ticaret Borsası için de mevcut Başkan Hakkı Hınıslıoğlu’nun yanı sıra Abdullah Büçge ve Hakan Oral adaylığını açıklamıştı. 6 ay sonraya ertelenen seçimlerde yeni adayların çıkıp çıkmayacağı da merak konusu oldu.

TÜRKİYE GENELİNDE ERTELENDİ

1 Ekim itibarıyla resmi olarak seçim süreci başlayacak olan 364 oda ve borsanın seçimlerine son dakika ertelemesi geldi. Başta İstanbul Ticaret Odası (İTO) olmak üzere bazı odalarda aday olmak isteyen kesimler arasında anlaşmazlık yaşandığı ve anlaşmazlık yaşanan tarafların konuyu hükümete taşıdığı ifade ediliyor. Hükümetin de talebi olumlu bulmasının ardından seçimlere 6 aylık erteleme geldi.

DİĞER ODALARDA DURUM

Aday tartışmalarının sadece İTO’da olmadığı belirtilirken, bazı büyük odalarda ve doğudaki illerdeki oda ve borsalarda da anlaşmazlık yaşayan kesimlerin, hükümete erteleme talebini ilettiği vurgulanıyor. Seçimler normalde 1 Ekim tarihi itibarıyla resmi olarak başlayacağı için, hükümet zaman kaybetmeksizin kararı bugünkü Resmi Gazete’de yayımladı. Buna göre Ekim-Kasım döneminde yapılması gereken seçimlerde yeni takvim Nisan 2018 olacak.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.