SAYIN BAŞKANIM FATİH CENGİZ BEY

Belediye Başkanı Yardımcısı Hasan Hüseyin Tokuş yazdı...

23 Ocak 2014 Perşembe 23:32
SAYIN BAŞKANIM FATİH CENGİZ BEY
SAYIN BAŞKANIM FATİH CENGİZ BEY

Şimdi rahatça yazabilirim. Kimse mürailik niye yapıyorsun diyemez. Bir beklentim olduğundan dem vuramaz. Elbette ki ben kendimden ve şahsiyetimden eminimde, ard niyetliler içindir girizgâhım.


Dört dönem aşağı-yukarı 20 yıldır Belediye çalışanıyım. Sizden ayrı üç belediye başkanıyla çalıştım. Onlarında sevdiğim, takdir ettiğim yönleri vardı. Ama ben sizi sade bir idareci olarak değil, bir insan olarak da en az bir öz kardeşim gibi sevdim. Sevdiğimi de her yerde fütursuzca dile getirdim. Zaman zaman da “ Seven sevdiğine, sevgisini izhar etsin…” peygamberi tavsiye gereği nadirattan da olsa bunu size arz ettim… En azından hissettirdim.

Beraber aynı kulvar da hizmete taliptik. Rabbim bu hizmeti size nasip etti. Klasik idareciler gibi isteseydiniz bir köşeye savurur, körelmeme, heyecanımın kaybolmasına sebep olabilirdiniz. Ama siz hiçbir komplekse ve handikapa kapılmadan “ Abi” diyecek kadar tevazu göstererek hizmet hareketine bizi de katarak, sessiz ve şamatasız “ Lider İdareci “ nasıl olurmuş bunu gösterdiniz. O kadar ki beni değil de, sizi aday gösterdikleri için İlçem adına hep sevindim ve hiç üzülmedim.

İlk kez bu kadar genç bir Belediye Başkanıyla çalışacaktık, üstelik belediyecilik çok farklı bir hizmet alanıdır. Bu sektörde cesaret, bilgelik, olgunluk ve ufuk, yeni tabirle misyon ve vizyon sahibi olmadan başarı sağlanamaz. Tereddütlerimiz vardı. Çok kısa bir zamanda bu tereddütlerimizin yerini güven aldı. Çünkü yaşına rağmen olgun, şahsiyetli ve birikimli kişiliğiniz hepimizi ve herkesi saygı duymaya mecbur etti.

Eskiden, bir iş yapacağımız zaman o işin finansal yönünü ve riskini düşünmekten iş yapamaz hale geldiğimiz çok olmuştur. Ama sayende milyonlar ve milyonluk proje ve işlere girmek şimdi çocuk oyuncağı gibi basitleşti. Çünkü para dediğimizde:” Bulacağız inşallah!” Çok büyük iş bizi aşar dediğimizde: “ Beraberce, ekip olarak aşacağız…” Diyordun. Ve dediğini de gerçekleştiriyordun. Sayende bu İlçe çok zor şartlara rağmen her köşesine kaliteli hizmet rahmet gibi yağdı.

Şimdiye kadar her Belediye Başkanımızdan dilimize yerleşmiş, o başkanla özdeşleşmiş cümleler vardı. Seninle de kıymetli Başkanım! Tereddüt ettiğimiz önemli ve riskli işlerde: “ Yap geç abi!” sözü dilimiz de yer etti. Şimdi tereddüt ettiğimiz her şeyde: “ Yahu yap geç!” diyor ve yapıp geçiyoruz.

• Hiçbir ihtiyaçlı kapından boş dönmedi.

• En agresif insanları bile Bağrına basıp, dostluğunu kazandın.

• “ En iyi idareci, yetki ve sorumluluklarını korkmadan ekibine dağıtan idarecidir.” Sözü sizde hayat bulmuş gibiydi.

• İslam adına çalışan her kurumu canı gönülden desteklediniz.

• Çocuğuna oyuncak alamayan babalar adına İlçe çocukları için “ Oyuncak Evi” açarak, çocuklarımızı sevindirdiğiniz gibi, anne ve babalarının da yüzünü güldürdünüz.

Yaptığını hizmetlerin hepsini yazmaya kalksam yazının tadı kaçacak kadar uzamış olacak. Zaten herkesin bildiğini tekrarlamanın da bir manası yok…

Yeniden aday olmadığınız açıklanınca gösterdiğiniz metanet, vakar ve siyasi misyonunuza sadakatiniz az bulunur bir başka meziyetiniz olarak teberrüz etti. Geniş gönlünüzü Rabbim nuruyla doldursun inşallah.

Kıymetli Başkanım! Biz ekibiniz olarak sizi gerçekten çok sevdik ve iyi bir insan, başarılı bir belediye başkanı, iyi bir dost ve kardeş olarak sizi hep hatırlayacağız. Evimizde de gönlümüzde de her zaman yeriniz olacak güzel insan.

Nereye giderseniz gidin veya gitmeyin KUBBE DE BİR HOŞ SÂDA BIRAKTINIZ, sağ olun, Allah’a emanet olun efendim...

Editör

Son Güncelleme: 23.01.2014 23:33
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Yavuz Selim Işık 2014-01-22 23:48:40

İlkdefa birisi aday gosterilmedigi için bu kadar üzüldüm sizi seviyoruz Allah yolunu açık etsin

Avatar
DADAS 2014-01-22 22:05:13

Canım başkanım Inşallah daha iyi yerlerde göreceğiz sizi...kalbimiz sizinle Allah sizden razı olsun fakir fukara babası...