“SAVAŞIN ÇOCUKLARI" ÜLKELERİ İÇİN ERZURUM’DA MADALYA ARAYACAK

Türkiye Karate Federasyonu tarafından Erzurum'da bu yıl 11'incisi düzenlenen Uluslararası Palandöken Karate Turnuvasına katılan Filistinli karateciler Oday Amerah (17) ile kardeşi Ehab Amerah (12), ülkeleri için madalya mücadelesi verecek.

17 Ağustos 2014 Pazar 00:47
“SAVAŞIN ÇOCUKLARI" ÜLKELERİ İÇİN ERZURUM’DA MADALYA ARAYACAK
Filistin Karate Milli Takımı'nda yer alan Amerah kardeşler, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında sporcu arkadaşlarını ve yakınlarını kaybetmelerine rağmen 11. Uluslararası Palandöken Karate Turnuvası'na katılmak üzere Erzurum'a geldi. Amerah kardeşler, ilk müsabakalarına bugün çıkarak galibiyetle minderden ayrıldı.

İsrail saldırılarında yakın akrabalarının, arkadaşlarının hayatlarını kaybettiğini ve yaşadıklarını kelimelerle anlatamayacağını anlatan Amerah, “Buraya gelirken çok büyük zorluklar yaşadık. İsrail izin vermedi fakat sonra yapılan girişimlerle gelebildik. Türkiye, bizlere çok büyük destekler verdi. Bizim buraya gelmemizin en büyük amacı Filistin'in uluslararası arenada tanınması. Sportif anlamda Filistin'in kalkınması demek, dünya tarafından Filistin'in yaşadığı zorlukların uluslararası arenaya taşınması demek. Baskıya, eziyete, atılan bombalar nedeniyle meydana gelen ölümlere rağmen ülkemizin ismini buraya gelip duyurmak istedik. Buraya katılmak bizleri mutlu etti. Türkiye hem bizim hem de İslam dünyası için önemli bir lider. İsrail saldırılarını çok artırdı çocuklarla beraber, karate yapan arkadaşlarım da öldü" dedi.

Amerah, babasının da karate antrenörü olduğunu ve ölen Filistinli çocukların arasında kendi spor kulübünde olanların da bulunduğunu dile getirdi. Başka kulüplerde karate yapan arkadaşlarının da saldırılarda hayatını kaybettiğini belirten Amerah, şöyle devam etti:

"Kişilere, şahıslara göre değil, önlerine kim gelirse gelsin kadın, çocuk, sporcu ayırt etmeden bombalarla öldürüyorlar. İsrail slogan atanlara bombalarla karşılık veriyor. Bu duygularla yaşam nasıl olacaksa Filistin'de çocuklar öyle yaşıyorlar. Onların yerine koyarsak kendimizi daha iyi anlarız. Bombalar ve ölümlerle gelen aşırı bir güçle müdahale etmeyen onlara karşılık vermeyen sadece slogan atan insanlar var. Böyle bir yaşam içerisindeyiz."

Editör

Son Güncelleme: 18.08.2014 12:58
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.