SARIKAMIŞ ŞEHİTLERİ YÜRÜYÜŞÜ BAŞLADI

Sarıkamış Dayanışma Grubu ve AKUT üyeleri, 97 yıl önce Sarıkamış Harekatı'na katılan 29. Tümen'in güzergahı olan Top Yolu yürüyüşüne başladı.

07 Temmuz 2011 Perşembe 11:54
SARIKAMIŞ ŞEHİTLERİ YÜRÜYÜŞÜ BAŞLADI
Birinci Dünya Savaşı sırasında Kafkas Cephesi'nde önemli bir konuma sahip olan Sarıkamış Harekatı'nda 29. Tümen'in 22 Aralık 1914'te yürüdüğü Top Yolu'nda yürüyüş yapmak üzere Sarıkamış Dayanışma Grubu ve AKUT üyesi 29 kişi Narman'a geldi. Sarıkamış Dayanışma Grubu Başkanı Prof. Dr. Bingür Sönmez, AKUT üyeleri ve çok sayıda gönüllü, ilçede Narman Belediye Başkanı Ahmet İşleyen tarafından karşılandı. Kahvaltı sonrası 3. Ordu şehitliğini ziyaret eden grup, daha sonra yürüyüşün başlayacağı Çimenli Geçidi'ne
geldi.
29. Tümen'in gerçekleştirdiği Narman'dan Bardız'a kadar olan 105 kilometrelik yolu yürüyerek o günün şartlarını hissedeceklerini belirten Sarıkamış Dayanışma Grubu Başkanı Prof. Dr. Bingür Sönmez, "O yolu bir kez daha giderek şehitleri anmak ve yad etmek istiyoruz. AKUT geçen yıl iki kez o yolu gitti, belirli yerleri tespit etti. Yol kenarında 1916 yılından beri hiç ziyaret edilmemiş dev şehitlikler var. Onların yerlerini GPRS ile tespit edecek, rapor edip korunmalarını sağlayacağız. Çünkü kaybolmak üzereler" dedi.
Top Yolu yürüyüşü için hazırlıklarını yapan grup, daha sonra Çimenli Geçidi'nden başlayıp Bardız'da sona erecek 105 kilometrelik yürüyüş için yola çıktı.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.