Sarıkamış Şehitleri anıldı

Erzurum Valisi Okay Memiş, Sarıkamış Harekâtı’nın 107. yıl dönümü nedeniyle düzenlenen programda konuştu.

admin
admin
26 Aralık 2021 Pazar 10:54
Sarıkamış Şehitleri anıldı

Erzurum Valisi Okay Memiş, Sarıkamış Harekâtı’nın 107. yıl dönümü nedeniyle düzenlenen programda konuştu. Vali Memiş, “Dünya durdukça bu millet bu topraklarda var olacaktır.” dedi.

Birinci Dünya Savaşı sırasında Allahuekber ve Soğanlı Dağları’nda şehit olan askerler, Erzurum’un Şenkaya İlçesi Bardız Köyünde (Gaziler Mahallesi) düzenlenen törenle anıldı.

Erzurum'un Şenkaya ilçesinde, 1. Dünya Savaşı'nda Harbiye Nazırı ve Başkomutan Vekili Enver Paşa komutasındaki Osmanlı 3’üncü Ordusunun, Rus işgali altındaki toprakları kurtarmak amacıyla başlattığı Sarıkamış Harekâtı’nın 107. yıl dönümünde düzenlenen anma töreni yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.

Erzurum Valiliği öncülüğünde; Şenkaya Kaymakamlığı ve Şenkaya Belediyesi tarafından çeşitli etkinliklerle anılan Sarıkamış Şehitleri Anma Programı, Bardız Mahallesi Allahuekber Şehitleri Meydanı’nda yapıldı.

Program, saygı duruşu ve istiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. 83’üncü Alay Sancağı’nın temsili olarak Bardız Camii’nin minaresine çekilmesiyle devam eden törende, ezanın ardından saygı atışı yapıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da mesaj gönderdiği programda katılımcılara seslenen Vali Okay Memiş, “Şehadetlerinin 107. yıl dönümünde, Bardız Şehitlerimiz başta olmak üzere, kanlarıyla bu toprakları vatan yapan tüm Aziz Şehitlerimizi ve Kahraman Gazilerimizi milletçe sonsuz şükran ve rahmetle anıyoruz.” dedi.

“DÜNYA DURDUKÇA BU MİLLET BU TOPRAKLARDA VAR OLACAKTIR”

“Bu topraklarda büyük bir ‘İtaat destanı’ yazıldı” diyen Vali Memiş, 93 Harbi sonrası esaret altında olan vatan topraklarına Türk askerinin ilk kez Sarıkamış Harekatı ile girdiğini söyledi.

Vali Memiş konuşmasını şu ifadelerle sürdürdü:

“Bundan tam 107 yıl önce Dünya tarihindeki en büyük itaat destanına şahitlik etmiş bu topraklarda büyük bir heyecan vardı. O askerin gelişindeki yollar cennet bahçeleri gibi gül kokuyordu. Burada destan yazan yiğitleri anmak için toplanmış bulunuyoruz. O yiğitlerin toprağa düşen bedenleri bu topraklara atılmış Türk Milleti’nin perçinleridir. Dünya durdukça bu millet bu topraklarda var olacaktır.”

Konuşmaların ardından Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı kahramanlık türküleri seslendirdi. Ardından Çakıbaba Şehitliğine gidilerek, Kur’an-ı Kerim okundu, şehitlerimiz için dualar edildi.

Programa, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Fevzi Polat, Şenkaya Kaymakamı Malik Çalışır, Şenkaya Belediye Başkan Vekili Mehmet Adak, İzciler Federasyon Başkanı Hasan İlker Subaşı, İl Jandarma Komutanı Albay İlker Şimşek, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.