SANAL ALEM BOŞANMALARA GEBE

Topluma Kaynaştırma ve İstihdam Projesi kapsamında Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Şube Müdürlüğü tarafından ‘Aile içi İletişim ve Çocuk Eğitim” semineri veren Kişisel Gelişim Uzmanı ve Yazar Sıtkı Aslanhan, verdiği seminerlerde "Aile içi iletişim, Çocuğun başarısında anne ve babanın rolü ve Moral motivasyon" konularını ele aldı.

28 Eylül 2012 Cuma 14:34
SANAL ALEM BOŞANMALARA GEBE
Aslanhan, iki oturum halinde verdiği seminerlerde "Aile içi iletişim, Çocuğun başarısında anne ve babanın rolü ve Moral motivasyon" konularını ele aldı. Topluma karşı sosyal sorumluluk bilinciyle düzenlenen seminerlerde aileleri ve öğrencileri farklı bakış açılarıyla etkileyen Aslanhan, gençlere hedeflerini ve hayallerini belirlemeleri gerekliliğini anlatırken, kurslarına eğitim alan bayanlara verdiği seminerde de aile içi iletişimin önemine değindi.
Kişisel Gelişim Uzmanı Sıtkı Aslanhan, Toplumla Kaynaştırma ve İstihdam Projesi (SODES) kapsamında Büyükşehir Belediyesi Kültür Merkezi’nde tutuklu, hükümlü aileleri ile kursiyerler bir araya geldi.
Seminere, Adalet komisyonu Başkanı Erol Ofluoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Apaçık, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu, ERVAK Başkanı Erdal Güzel, Ermeni Araştırmalar Başkanı Doç.Dr. Erol Kürkçüoğlu, Denetimli Serbestlik Şube Müdürü Zafer Gün’ün izlediği seminerde Kişisel Gelişim Uzmanı Sıtkı Aslanhan’ın esprili anlatımları protokol ve izleyenleri güldürdü.

“SODES ÖNEMLİ BİR PROJE İSTİHDAMI”
Erzurum Kalkınma Vakfı (ERVAK) Başkanı Erdal Güzel,”Sosyal Devlet olmanın en güzel bir tanesi ise SODES projeleridir. Bu anlamlı ve faydalı projeler içerisinde Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığımız nezdinde proje yürütüyoruz. Projemizin amacı toplumla kaynaştırma ve istihdam projesi ismi altında yürütülmektedir. Projemizin iki hedef kitlesi var. Bir tanesi eski hükümlüler, hükümlü ve tutuklu yakınları ve suçun mağduriyeti, ikinci ayarı ise toplumun tüm kesimidir. Sizler ve bizler. Kurslar vasıtasıyla devam etmekte olan projelerimiz kaynakçılık, bilgisayar muhasebe, çağrı merkezi operatörlüğü, aynı zamanda özürlü ve yaşlı hasta bakıcılığı ile ilgili kurslar verilmektedir. Bir yıla aşkın sürdürdüğümüz projelerimize gönülden destek veren Erzurum Valiliği, Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na teşekkür ediyorum. Bu projeler tamamı topluma yönelik faaliyetlerdir. Bilindiği gibi son günlerde yıkılmayan tek bir kalemiz ise çekirdek aile yapımız. Bu çekirdek aile yapımızın ne kadar kuvvetli olmasını sormaya gerek yok. Bu ailenin sağlamlığı ile birlikte sağlam bir sosyal yaşam haline getirebiliriz. “ dedi.

SANAL ALEM BOŞANMALARA GEBE
Aslanhan, Aile içi iletişimde önemli bilgileri paylaştı. Aslanhan, "Aile içinde bireyler birbirleriyle konuşmaz oldular. Anne dizilerle, çocuklar bilgisayar ve telefonlarla, babalar da kahvelerde yaşam sürdürür hale geldi.

“AİLE İÇİ GÖRÜŞMELERİ KESTİK, YAPABANCILAŞIYORUZ”
“Aile içinde bireyler birbirleriyle konuşmaz oldular. Anne dizilerle, çocuklar bilgisayar ve telefonlarla, babalar da kahvelerde yaşam sürdürür hale geldi. Akrabalarla ilişkileri kestik. Kısacası yabancılaşıyoruz ama artık buna dur demek lazım. Aile içerisinde zaman zaman telefonlarınızı, bilgisayarları, televizyonlarınızı kapatın. Ailenizle sık sık yürüyüşlere çıkın, yemek yerken konuşun. Evinde internet olan aileler sürekli internete giriyorsa evliliklerini Allah rahmet eylesin. Son zamanlarda yapılan araştırmalara göre boşanmak isteyen 10 çiftten 7'sinin boşanma sebebi birbirlerinden bulamadığı ilgiyi sanal âlemdeki tuzak, ne olduğu belli olmayan ilişkilerden bulduğunu zannederek yuvasını dağıtıyor" dedi.
Aslanhan, bu milletin aile hayatının yok edilmesi için bin bir türlü tuzak kurulduğunu söylediği seminerde, "Maalesef çocuklarımız mutfaktan bir bardak suyu getirmeye, evdeki çöpü atmaya aciz hale geldiler. Anne babalar çocuklarının hizmetçisi konumuna büründüler. Çocuklarımızın dersleri ve okulu ile ilgilendiğimiz kadar onların ahlak, vicdan, terbiye, kimlik, karakter, kültür, örf, adet ve inancıyla da ilgilenmemiz gerekir. Anneler, babalar uyutuluyoruz, lütfen uyanın" diye konuştu.
Akrabalarla ilişkileri kestik. Kısacası yabancılaşıyoruz ama artık buna dur demek lazım. Aile içerisinde zaman zaman telefonlarınızı, bilgisayarları, televizyonlarınızı kapatın. Ailenizle sık sık yürüyüşlere çıkın, yemek yerken konuşun. Evinde internet olan aileler sürekli internete giriyorsa evliliklerini Allah rahmet eylesin. Son zamanlarda yapılan araştırmalara göre boşanmak isteyen 10 çiftten 7'sinin boşanma sebebi birbirlerinden bulamadığı ilgiyi sanal âlemdeki tuzak, ne olduğu belli olmayan ilişkilerden bulduğunu zannederek yuvasını dağıtıyor" dedi.
Aslanhan, bu milletin aile hayatının yok edilmesi için bin bir türlü tuzak kurulduğunu söylediği seminerde, "Maalesef çocuklarımız mutfaktan bir bardak suyu getirmeye, evdeki çöpü atmaya aciz hale geldiler. Anne babalar çocuklarının hizmetçisi konumuna büründüler. Çocuklarımızın dersleri ve okulu ile ilgilendiğimiz kadar onların ahlak, vicdan, terbiye, kimlik, karakter, kültür, örf, adet ve inancıyla da ilgilenmemiz gerekir. Anneler, babalar uyutuluyoruz, lütfen uyanın" diye konuştu.

“BELİRLENEN HEDEFE İNANMAK, BAŞARIYA GÖTÜRÜR”
Başarılı bir hayatın formüllerini sunan Aslanhan, "Başarı için iki madde çok önemlidir. İnanmak ve bedel ödemek. Belirlenen hedefe inanmak, bizi başarı yoluna çıkarır. Bu yolun sonundaki hedefe ulaşmak için ise gerekli emeği harcamalı, yani bedel ödemeliyiz. Bu hedefe yürürken önümüze çıkan bütün engelleri aşacak kadar inanıp inanmadığımızı kendimize sormalıyız. Gecenin saat birinde, ders kitaplarınızın üzerinde alın terinizi akıtmıyorsanız başarı hayaldir. Sihirli dizilerdeki gibi kolay değil hayat. Ders çalışmanın önündeki televizyon, internet, cep telefonu gibi engelleri kaldırmalıyız" dedi. Gençlere hedefleriniz ve hayallerinizi belirleyin diyen Aslanhan, "Ülke olarak gençlerimizin potansiyelini ve kıymetini bilmeliyiz.
Avrupa’da da genç nüfus oranı hızla düşmektedir. Avrupa’ da 2020'de her iki kişiden biri 60 yaşın üzerinde olacak. Bizde ise müthiş bir genç nüfus potansiyeli var. Bundan çekindikleri için bu ülkenin gençlerini televole kültürüyle yetiştirmemizi sağlamaya çalışıyorlar. Gençler dünya sizi bekliyor. 8 yıl sonra Avrupa ve dünyada sizin gibi genç nesil olmayacağı için şimdiden hedefleriniz ve hayalleriniz belirleyin. Büyük hedeflere sahip olun. Bu hedeflere de kendi değerlerine sahip çıkan gençler ulaşacaktır" dedi.

Editör

Son Güncelleme: 28.09.2012 14:51
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.