SAMSUNLU ÖĞRENCİLER ATATÜRK’ÜN YOLUNDA

Canik Belediyesi ile Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilen "Samsun'un Çocukları Atatürk'ün Yolunda" gezisi ile bir grup öğrenci Erzurum’a geldi.

22 Mayıs 2014 Perşembe 22:46
SAMSUNLU ÖĞRENCİLER ATATÜRK’ÜN YOLUNDA
Proje ile öğrencilere, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün kurtuluş mücadelesini başlattığı ve kongreleri topladığı illeri görme imkanı sunuluyor. 

Samsun'un her ilçesinden iki öğrenci olmak üzere toplam 36 öğrenci Canik Kültür Merkezi'nde düzenlenen törenle yola çıktılar. Gezi kapsamında Sivas ve Amasya'yı gezen öğrenciler daha sonra Erzurum'a geldiler. Erzurum'da Tabyalar ve Şehitliği gezen öğrenciler programının son günün de Vali Vekili Ömer Hilmi Yamlı'yı ziyaret ettiler. Yamlı ile bir süre görüşen öğrenciler ve rehber öğretmenler ziyaret anısına plaket takdiminde bulundular. Vali Vekili Ömer Hilmi Yamlı'da misafirlerine Erzurum'u tanıtan kitap, CD ve çeşitli hediyeler verdi.

Öğrenci grubunu Erzurum’a getiren ve tarihi mekanları gezdiren Rehber Öğretmenler Canan Güven Kandemir ve Cihad Gürler öğrencilerin gezdikleri yerlerde notlar tuttuğunu ve daha sonra bu notları bir kitapta toplayacaklarını söylediler. Öğrencileri gezdirerek tarih bilinci elde etmeyi arzuladıklarını kaydeden öğretmenler bu şekilde öğrenmenin daha kalıcı olduğuna vurgu yaptılar.

Editör

Son Güncelleme: 22.05.2014 22:47
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.