SAMSUN'DAKİ ERZURUMLULARDAN KURTULUŞ GECESİ

Erzurumlular Kültür ve Yardımlaşma Derneği, Erzurum’un düşman işgalinden kurtuluşunun 95. yılı nedeniyle Canik Kültür Merkezi’nde bir gece düzenledi.

27 Mart 2013 Çarşamba 11:19
SAMSUN'DAKİ ERZURUMLULARDAN KURTULUŞ GECESİ
Dernek yönetimi ev sahipliğinde gerçekleşen geceye; Canik Belediye Başkanı Osman Genç, İlkadım İlçe Emniyet Müdürü Yavuz Yılmaz ve çok sayıda davetli katıldı. Samsun’da yaşayan Erzurumluların büyük ilgi gösterdiği gecenin açılışı, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Salonu dolduran yüzlerce Erzurumlu hep bir ağızdan İstiklal Marşı’nı okudu.

Dernek Başkanı Mehmet Ali Gürcüoğlu’nun günün anlam ve önemi ile ilgili kısa bir konuşması sonrasında Erzurum’un Ruslar ve Ermeniler tarafından işgalini ve Sarıkamış Harekatı’nı anlatan “Erzurum Sahipsiz Değil” adlı görsel sunumu sırasında duygusal anlar yaşandı.

Halkoyunları ekibi, Erzurum’un yöresel halkoyunu olan bar oyunlarını sergiledi. Yöresel tatların sunulduğu gecede yöresel türkülerle birlikte yerinde duramayan Erzurumlular halay çekti.


Editör

Son Güncelleme: 27.03.2013 11:20
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.