'Sakin kent'e 500 bin turist hedefi

Erzurum Valisi Okay Memiş, “(Uzundere ilçesi) Yapacağımız yatırımlardan sonra en az 500 bin turist gelmesini hedefliyoruz. Karadeniz, Nahçıvan ve Gürcistan'dan turist gelecek." dedi.

admin
admin
01 Mayıs 2019 Çarşamba 22:41
'Sakin kent'e 500 bin turist hedefi

Erzurum Valisi Okay Memiş,"(Uzundere ilçesi) Yapacağımız yatırımlardan sonra en az 500 bin turist gelmesini hedefliyoruz. Erzurum, Karadeniz, Nahçıvan, Gürcistan'dan turist gelecek." dedi.

Erzurum Kültür Doğa Koruma Kurulu, Vali Okay Memiş'in talebi üzerine, Uluslararası Sakin Kentler Birliğince "Türkiye'nin 11. sakin kenti" seçilen Uzundere ilçesindeki Tortum Şelalesinde toplantı gerçekleştirdi.

Vali Okay Memiş, toplantının ardından yaptığı açıklamada, şelalenin yanı sıra bölgedeki doğal güzellikler ile yapılacak projelerin konuşulduğunu belirtti.

"500 BİN TURİST HEDEFİ"

Tortum Şelalesinin bir doğa harikası olduğunu ancak yeterince yatım yapılmadığını dile getiren Memiş, şöyle konuştu:

"Erzurum Valisi olarak mahcup oluyorum. Burada fark ettik ki devletin neredeyse bir çivisi yok. Devlet olarak buralara bir şey yapmamız lazım. Özel sektör işletmelerinin önünü açmamız gerekiyor. Milli Parklar Müdürlüğü'nün bölgeyle ilgili 10 milyon liralık bir projesi mevcut. Yapacağımız yatırımlardan sonra en az 500 bin turist gelmesini hedefliyoruz. Karadeniz, Nahçıvan ve Gürcistan'dan turist gelecek. Bunu yapmakla kalmayacağız, Tortum Gölünün etrafındaki çıplak görünümü de ortadan kaldıracağız. Orman Bölge Müdürlüğüne talimat verdim, ağaçlandırma çalışmasına başlanacak."

"RİZE-ARTVİN 2 SAATTEN AŞAĞI İNİYOR"

Vali Memiş, daha sonra ilçede 1160 rakımda Pirinkayalar geçidinde yapımı süren tünel inşaatında incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı.

Toplam 2 bin 302 metre uzunluğundaki tünelde bir kilometre ilerleme sağlandığını bildiren Memiş, "Bir iki yıl içinde tamamlandığında buradan sahile ulaşım, ileride Trabzon'a ulaşımı sağlayan Kop ve Zigana tünelinin bitmesi ile 1,5 saate inecek. Rize-Artvin 2 saatten aşağı iniyor. Yüksek standartlı yollar hem de bölgedeki tarihi İpek Yolu üzerindeki en önemli ticaret merkezi Erzurum'un limanlara ulaşmasını sağlayacak." dedi.

Editör

Anahtar Kelimeler:
ErzurumUzundereSakin Kent
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.