SAKALIKESİK MAĞDURLARI BAŞBAKAN’I BEKLİYOR

Sakalıkesik Ovası Sulama inşaatında çalışan ve 5 ay maaşlarını alamadıkları halde 2013 yılının Eylül ayında işten çıkarılan 250’ye yakın işçi dertlerini Erzurum’a gelecek olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a aktaracaklar.

19 Mart 2014 Çarşamba 23:38
SAKALIKESİK MAĞDURLARI BAŞBAKAN’I BEKLİYOR
Erzurum’da Sakalıkesik Ovası Sulama inşaatında çalışan ancak yüklenici firmanın iflas etmesiyle adeta ortada kalan 250’ye yakın işçi Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı bekliyorlar. Daha önce işin ihalesini üstlenen Devlet Su İşleri (DSİ) 8. Bölge Müdürlüğü başta olmak üzere, Erzurum Valiliği’ne ve milletvekillerine çağrı yapan mağdur işçiler, alacakları ödenmeyince dertlerini Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a aktarma kararı aldılar.
DERTLERİNİ BAŞBAKAN’A AKTARACAKLAR
2011 yılında Sakalıkesik Ovası Sulama inşaatında çalışmaya başlayan ve çalıştıkları süre içerisinde maaşlarını zamanında alamayan işçiler, 2013 yılının Eylül ayında 4-5 aylık maaşlarını alamadıkları gibi işlerini son verilerek kapı dışarı edildiler. Altı aydır çalmadık kapı bırakmayan işçilere ne DSİ, ne valilik ne de milletvekilleri sahip çıktı. Yüklenici firma olan Ataç İnşaatında sürekli ödeme tarihi vererek oyaladığı işçiler 21 Mart’ta Erzurum’a gelecek olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a sorunlarını aktaracaklar.
SAHİP ÇIKAN OLMADI
Sakalıkesik Sulama Ovası inşaatında çalışan mağdur işçiler, alacaklarını tahsil etmek için çalmadık kapı bırakmadıklarını ifade ederek, “Altı aydır işsiz bir şekilde ortada kalırken, kimse bize sahip çıkmadı. DSİ Bölge Müdürü’ne gittik, sadece dinlemekle yetindi. Milletvekilleri bizimle görüşmeye dahi tenezzül etmediler. Birçoğumuz emeğinin karşılığı olan parayı alamadığı için icra kıskacına düştü. Bizim mağduriyetimizi kim giderecek. Sorunumuzu başbakanımıza aktaracağız. Her şekilde sesimizi duyurmak için elimizden geleni yapacağız.” dediler.
2013 YILINDA BİTİRİLECEKTİ, AMA…
2011 yılında Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu'nun katılımıyla temeli atılan ve yüklenici firma tarafından 2013 yılı Aralık ayında bitirilmesi taahhüt edilen projenin 2014 yılına girilmesine rağmen henüz yarısı bile bitirilemediği gibi inşaatta çalışan işçiler de mağdur edildi. Palandöken Projesi Sakalıkesik Ovası Sulaması İnşaatı yapılan ihaleye göre, 15 Aralık 2014 tarihinde bitirilmesi gerekiyor. Ancak temel atma törenine katılan Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu ve dönemin Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ ile yüklenici firma, dönemin Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü İsmail Uğur ve yine o dönem DSİ 8. Bölge Müdürü olan Mustafa Bahadır arasında imzalanan protokolle sulama inşaatının 2013 yılı Aralık ayında bitirilmesi gerekiyordu. Ancak aradan geçen sürede hem genel müdür ve hem de bölge müdürü değişirken olan işçilere oldu.
SAKALI KESİK SULAMA PROJESİ
Erzurum Palandöken Projesi bünyesinde, Doğu Anadolu Bölgesi Fırat havzasında yer almakta olup, Erzurum İl Merkezi'nin güney batısındaki toplam 114 080 da tarım arazisini kapsamaktadır. Projenin su kaynağı Erzurum- Bingöl Karayolunun 46'ıncı km'sinde bulunan Palandöken Barajı'dır.
Sakalıkesik Sulamasından, Sakalıkesik Ovası'nda bulunan Erzurum Merkez Aziziye ve Palandöken İlçelerine bağlı (Ömertepe, Tınazlı, Yarımca, Adaçay, Ağören, Söğütlü, Sakalıkesik, Özbek, Dereboğazı, Güzelyurt, Kümbet, Taşlıgüney, Börekli, Tepeköy, Tuzcu ve Yağmurcuk) 16 adet köye ait toplam 114 080 da'lık tarım arazisi sulanacaktır.
DSİ 8. Bölge Müdürlüğü sınırları dahilinde yapımı devam eden "Palandöken Projesi Sakalıkesik Ovası Sulaması İnşaatı" işi, 10.12.2009 tarihinde ihale edilmiş ve 05.01.2011 tarihinde yapımına başlanılmıştır. Sözleşmesine göre iş bitim tarihi 15.12.2014 olmasına rağmen Orman ve Su İşleri Bakanımız Sayın Prof. Dr. Veysel Eroğlu'nun talebi doğrultusunda iş bitim tarihi 20.12.2013 olarak taahhüt altına alınmıştır.
Projenin yatırım maliyeti 2013 yılı fiyatları ile 93.380.000.- TL'dir. 

Editör

Son Güncelleme: 19.03.2014 23:39
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
kasım 2016-05-15 09:18:31

arazılerımıze su beklıyoruz su yeter canımıza tak ettı bıtsın bu cıle

Avatar
veli 2014-03-20 17:10:57

sayın başbakanımıza deniz baykalın eniştesiinin erzurumda insanları nasıl dollandırdığını bildirmek gerekiyor çalışanlar 6 aydır mağdur bunların şirketleri sahtekar partisine nasıl güvenelim