ŞAİR AKSU’NUN ŞİİRLERİNİ ÇALAN KORSAN BULUNDU

Yazar ve Şair Kimliğiyle tanınan, İnebolu M Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu 1. Müdürü Mehmet Aksu’nun şiirlerini, izinsiz kendi ismi altında çeşitli mecralarda yayınlatan korsan şair bulundu.

29 Ocak 2014 Çarşamba 13:12
ŞAİR AKSU’NUN ŞİİRLERİNİ ÇALAN KORSAN BULUNDU
Daha önce kitaplarında yer alan şiirlerinin “Nekri” rumuzu altında çeşitli mecralarda yayınlandığını basın aracılığıyla paylaşan Şair Mehmet Aksu, Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığına konuyla ilgili suç duyurusunda bulunmuştu.

Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Üyesi olduğu bilinen Şair Aksu konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “İnternette araştırmalar yaptığım sırada tesadüfi olarak kendi eserlerime rastladım. 1980’li yıllardan beri yazdığım eserlerimden ‘Sevdamın Yurdu ve Başka Dağlar Var ‘ isimli kitaplarımda yer alan bütün şiirlerin başka bir isim altında bir web sitesinde yayınlandığını gördüm, ancak daha sonra ise birçok dergide de yine Nekri rumuzu altında yer aldığını öğrendim. Konuyla ilgili Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığına başvurdum, dava dosyasının aktarılmasıyla dava süreci Mersin Adliyesi ilgili mahkemesince görülmektedir. Nekri rumuzlu asıl adı Çiğdem G. olduğunu öğrendiğim şahsa “Fikri ve Sanat Eserleri Kanununa Muhalefet" suçundan dolayı dava açıldı. Her bir dizesi benim için paha biçilemez manevi öneme sahip eserlerimin başka isim adı altında duyurulması beni ziyadesiyle yıprattı. Eserler yüreğin taşıdığı sevda, uzun uğraş ve emekler sonucunda ortaya çıkmaktadır. Okuyucuların bu eserlerin sahiplerini bilmeleri ve şiir sahibinin isminin şiirle beraber yayımlanması çok mühimdir ve yazarının doğal hakkıdır. İbret oluşturması için korsan şair hakkında maddi manevi tazminat davası açtım” ifadelerinde bulundu.

Aksu adalete güvendiğini kısa sürede yasal sürecin tamamlanıp biran önce mağduriyetinin giderilmesini istediğini belirtti.

Editör

Son Güncelleme: 30.01.2014 17:10
Anahtar Kelimeler:
ErzurumMehmet AksuTYB
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.