SAĞLIK KAMPUSÜ YENİDEN İHALEYE ÇIKIYOR

2013 yılı Ocak ayında Danıştay'ın almış olduğu kararla durdurulan sağlık kampüsü inşaatında, yapılan tasfiye çalışmalarının ardından Kasım ayında ihale yapılması planlanıyor.

04 Ekim 2013 Cuma 23:41
SAĞLIK KAMPUSÜ YENİDEN İHALEYE ÇIKIYOR
Yaklaşık 2 yıl önce Erzurum-Çat Yolu üzerinde başlatılan sağlık kampüsü alanı Danıştay'ın almış olduğu kararla 2013 yılı Ocak ayında durdurularak tasfiye sürecine gidilmesinin ardından Kasım ayında yeniden ihaleye çıkılması planlanıyor.
İnşaatın tasfiye sürecinin yakından takip eden Sağlık Bakanlığı İnşaat ve Onarım Dairesi Başkanı Mehmet Demircioğlu, sağlık alanının en yakın zamanda ihalesi yapılacağını söyledi.
Demircioğlu, "Erzurum sağlık kampüsü alanı 2011 yılı Ocak ayında Danıştay'ın almış olduğu kararla durdurularak tasfiye sürecine gidildi. Sağlık kampüsü inşaatı 2011 yılı fiili olarak başlatıldı ama çalışmalar 2012 yılında başladı. İnşaat 2013 yılı Ocak ayında Danıştay'ın almış olduğu kararla durduruldu. Sağlık kampüsünün alanının tekrar başlanılması için tasfiye edilmesi gerekiyor. Sağlık kampüsü alanında 2 bin 200 metre kare büyüklüğünde dünyada tek sayılı bilecek büyüklükteki hastane projesi yer almaktadır. İnşaatı durdurulan sağlık kampüsü alanında tasfiye çalışmalarına başladık. Tasfiye hesaplamaları tamamlandığında ve fiyatların 2013'e göre güncellemesi sonucunda ihale kasım ayında yapılması planlanıyor. İnşaat alanında yapılan tasfiye çalışmalarının yanı sıra ayrıca mevcut olan hastane projesine Sağlık Müdürlüğü hizmet binası, Halk Sağlığı hizmet binası, Genel Sekreterlik hizmet binası, 2 tane yaklaşık bin 300 kapasiteli otopark, kreş binası, Erzurum için hizmet verebilecek üst seviyede konferans salonu projeye eklenmiştir. Tasfiye sürecinden sonraki yatırım kapasitesinin daha da artarak, hizmet daha fazlalaştı. Sağlık kampüsünün inşaat alanının ihalesi kasım ayının sonuna kadar yapılması planlanıyor."şeklinde konuştu.
Erzurum İl Sağlık Müdürü Serhat Vançelik ise, şehir hastanesi projesinin il özel idaresi genel sekreterliği tarafından yürütüldüğünü fakat yıl sonu itibariyle il özel idaresinin kapatılacağından dolayı tasfiye işlemlerinin Sağlık Bakanlığı tarafından devraldığını söyledi. Erzurum İl Sağlık Müdürü Serhat Vançelik, "Sağlık Bakanlığı İnşaat ve Onarım Dairesi Başkanı Mehmet Demircioğlu'nu bu tasfiye sürecini yakından takip ederek tasfiye işlemlerini hızlandırdı. Şehir hastanesi sadece Erzurumlular değil Doğu'da bulunan illerde beklemektedir. Kasım ayında inşaat alanının ihalesi yapılması sonucunda sıkıntı aşılacaktır. Sağlık Turizmi açısından Erzurum'da yoğun çalışmalar var. Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği yurtdışında ve yurtiçinde yapılan seminerlere katılarak Erzurum'u sağlık turizmi açısından geliştirme çalışmaları yapıyor. İnşaat alanının durdurulması ile kaybedilen süre telafi edilerek hastane 2015 yılında tamamlanması planlanıyor." diye konuştu. 

Editör

Son Güncelleme: 04.10.2013 23:42
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.