SAĞLIK BAKANLIĞI’NDAN ERZURUM’A 5 YENİ AMBULANS

Sağlık Bakanlığı tarafından Erzurum İl Sağlık Müdürlüğü’ne 112 acil sağlık hizmetlerinde kullanılmak üzere toplam 5 adet yeni ambulans gönderildi.

18 Şubat 2013 Pazartesi 14:39
SAĞLIK BAKANLIĞI’NDAN ERZURUM’A 5 YENİ AMBULANS
Çat yolu üzerinde bulunan 112 Merkezi önünde düzenlenen törenle ambulansların ruhsatları ve anahtarları sürücülerine teslim edildi. Ambulanslardan birisinin özel donanımı ile obezite ve yoğun bakım tedavisi gören hastaların naklinde kullanılacağını belirten Erzurum İl Sağlık Müdürü Serhat Vançelik, “Türkiye genelinde 486 ambulans illere teslim edildi. İlimize ise toplam 5 adet ambulans tahsis edildi. Gelen ambulanslarımızdan bir tanesi özel donamıyla, obezite ve yoğun bakım tedavisine ihtiyacı olan hastalarımızın nakillerinde hizmet verecek. Bakanlığımız ambulansları göndermeden önce ilimizde 75 adet ambulans bulunmaktaydı. Gelen ambulanslarla bu sayı 80’e yükseldi. Bakanlığımız tarafından Müdürlüğümüz 112 Acil Yardım Hizmeti sunmakta olan birimlerimizce kullanılmak üzere verilen 0 km ambulanslarımız Erzurum sağlık ordusuna çok önemli bir güç katmıştır. İlimize tahsis edilen ambulanslar ihtiyacı olan ilçelerimizde Karayazı, Oltu, Horasan ve Hınıs’ta hizmet verecekler. Özel donanımlı obezite ve yoğun bakım tedavisine kullanılacak olan ambulans ise Erzurum il merkezinde vatandaşlarımızın hizmetine sunulacak. Narman, Köprüköy ve Aşkale ilçelerimize yeni ambulans dağıtımı yapılan ilçelerdeki 2011 model ambulanslar dağıtılacak ve böylece tüm ilçelerimiz de tam donanımlı 2011 ve 2013 model ambulanslarla halkımıza en iyi şekilde hizmet vermeyi hedefliyoruz” diye konuştu.

Editör

Son Güncelleme: 18.02.2013 14:40
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.