ROMANYALI EĞİTİMCİLERDEN ERZURUM ZİYARETİ

Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesindeki Proje Koordinasyon Merkezi Müdürlüğünce hazırlanan ve Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tarafından kabul edilerek desteklenen “LETS IMPROVE OUR ASSESSING COMPETENCIES” projesi kapsamında Romanyalı eğitimciler Erzurum geldi.

09 Kasım 2012 Cuma 14:37
ROMANYALI EĞİTİMCİLERDEN ERZURUM ZİYARETİ

Projenin 1 Ağustos 2012 itibari ile uygulanmaya başlanmasıyla birlikte çoğunluğu Romanyalı eğitimciler olmak üzere birçok ülkeden eğitimciler Erzurum’a geliyor.
İl Milli Eğitim Müdürü Abdullah Bilge Projeyle ilgili olarak yaptığı açıklamada, ”Müdürlüğümüz koordinatörlüğünde hazırlanan ve Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tarafından kabul edilerek desteklenen 'LETS IMPROVE OUR ASSESSING COMPETENCIES projesi 1 Ağustos 2012 itibari ile uygulanmaya başlandı. Proje farklı Ölçme ve Değerlendirme Yöntemlerinin yerinde gözlemlenmesiyle eğitim sistemleri arasında değerlendirme yaparak mevcut yapıların daha verimli kullanılmasını hedef alınmaktadır. Bu proje kapsamında ilk hareketlilik 7-12 Ekim tarihleri arasında ilimizden yönetici ve öğretmenlerden oluşan 9 kişilik çalışma grubu Romanya ‘ya giderek çalışma ziyaretlerini gerçekleştirerek karşılıklı fikir alışverişi ve paylaşımlarda bulundu. 5-11 Kasım 2012 tarihleri arasında ortak ülke Romanya'nın Bükreş kentinden 10 kişilik yönetici ve öğretmenlerin katıldığı 2.çalışma ziyareti düzenlendi. Çalışma ziyareti programı kapsamında ilimizden ve misafir ekipten yönetici ve öğretmenlere yönelik 5-9 Ekim 2012 tarihleri arasında İlimiz Palandöken İlçesi Nurettin Topçu Sosyal Bilimler Lisesinde 'Alternatif Ölçme Yöntemleri Formatör Öğretmen Eğitimi' seminerleri düzenleniyor. Seminerler Atatürk Üniversitesi Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi Kimya Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Doç.Dr. Mustafa Sözbilir tarafından veriliyor.” dedi.
İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Yıldırım Akkuş ise “Çalışma ziyaretine katılan grupla Erzurum’un tarihi yerlerine ziyaretler düzenledik. Daha sonra ise Proje dahilindeki okullarda eğitim seminerleri düzenledi. Proje kapsamındaki çalışma programları 11-11-2012 tarihinde sonlanacaktır.” şeklinde konuştu.

Editör

Son Güncelleme: 09.11.2012 14:52
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.