RESMEN GÖREVE BAŞLADI

İstanbul Emniyet Müdürü olarak atanan Selami Altınok, İstanbul'a Erdoğan'ın uçağıyla geldi.

20 Aralık 2013 Cuma 00:20
RESMEN GÖREVE BAŞLADI
Merkez valiliğine atanan Hüseyin Çapkın'ın yerine getirilen Selami Altınok, İstanbul'a Erdoğan'ın uçağıyla geldi. Altınok, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ile 3 saat görüştükten sonra yeni makamına oturdu.
Ankara'dan İstanbul'a gelen Selami Altınok, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ile birlikte saat 20.00 sıralarında İstanbul Emniyet Müdürlüğüne geldi. Valilik basın danışmanı tarafından bekleyen basın mensuplarına Selami Altınok'un görevine başladığı belirtildi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, akşam saatlerinde Ankara'dan İstanbul'a özel "ANA" uçağıyla 18.30'da gelmişti. İstanbul'a Emniyet Müdürü olarak atanan Aksaray Valisi Selami Altınok'un da Başbakan Erdoğan'la İstanbul'a geldiği öğrenildi. Altınok, İstanbul'a hareketinden önce Başbakanlık'ta Erdoğan'la görüşmüştü.
İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ile yaklaşık 3 saat makamında görüşen Altınok, görüşmenin ardından saat 23.00 sıralarında İstanbul Valisi Mutlu'yu uğurladı. İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok, basın mensuplarına bir açıklama yapmadı. Gazetecilerin "hayırlı olsun" demesi üzerine tebrikleri kabul eden Altınok, “Sabaha kadar burada mısınız" sorusu üzerine de “Hayır" diye yanıt verdi. 

SELAMİ ALTINOK KİMDİR?

1966 yılında Erzurum İli Narman İlçesinde doğdu. İlk, orta ve lise tahsilini Erzurum'da tamamladıktan sonra, 1984 yılında İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümüne girdi. 1988 yılında üniversiteyi bitirdi. 1989 yılında Erzincan'da Kaymakam adayı olarak göreve başladı.


Bir yıl süreyle İngiltere'de bulundu. Sırasıyla; Kayseri Akkışla İlçesinde Kaymakam Vekilliği, Tokat Almus, Bitlis Güroymak, Van Erciş, Samsun Terme ve Antalya Serik ilçelerinde Kaymakamlık yaptıktan sonra Erzurum İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği görevine atandı. Van 100. Yıl Üniversitesinde Yakın Çağ Tarihi üzerine Yüksek Lisansını tamamladı. Ağustos 2012 tarih ve 2012/3511 Sayılı Kararname ile Aksaray Valisi olarak atanmıştır.

Selami Altınok evli olup, iki erkek, bir kız çocuk babasıdır. İngilizce bilmektedir.

Editör

Son Güncelleme: 20.12.2013 08:40
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.