REKTÖR KOÇAK, ELEKTRİKLİ OTOMOBİLİN TEST SÜRÜŞÜNÜ YAPTI

Atatürk Üniversitesi Mühendislik Fakültesi, Makine ve Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü öğrencilerinden oluşan ATAKar Takımı, önemli bir projeye imzalarını attılar.

08 Ağustos 2014 Cuma 12:20
REKTÖR KOÇAK, ELEKTRİKLİ OTOMOBİLİN TEST SÜRÜŞÜNÜ YAPTI
Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Hikmet Koçak, Makine ve Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü öğrencileri tarafından imal edilen ve elektrik enerjisiyle çalışan ATAKar isimli elektromobil aracını test etti.

Makine Mühendisliği Yüksek lisans öğrencisi Emrah Emin Özbaldan, ulusal ve uluslararası platformlarda düzenlenen yarışmalar ve etkinliklerde, Atatürk Üniversitesi’ni en iyi şekilde temsil etmek için çalışmalarını hızlı bir şekilde sürdürdüklerini söyledi.

Elektrik enerjisiyle çalışan aracın, çevreye zarar vermeyen teknolojisi ve gelecekte üniversitede uygulanması planlanan alternatif enerjili araç çalışmalarına katkıda bulunacak, örnek bir proje olarak ön plana çıktığını vurgulayan Özbaldan, “ Bu proje Atatürk Üniversitesi Rektörlüğü ve TÜBİTAK sponsorluğunda yürütülen bir projedir. Projenin önemi, üniversitemizde yapıldı ve bitti olarak değil, ilerleyen zamanlarda geliştirmek üzere yeniden üzerinde çalışılacak bir proje olmasıdır” dedi.

Mühendislik Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Yaşar Totik, Atatürk Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. Mehmet Akif Ceviz ve Doç. Dr. Tevhit Karacalı’nın önderliğinde, üniversitemiz bünyesinde Makine Mühendisi olarak çalışan Emrah Emin Özbaldan’ın takım kaptanlığını yaptığı projede görev alan herkese teşekkür ederek sözlerine şöyle devam etti; “11-17 Ağustos 2014 tarihleri arasında İzmit Körfezi’nde gerçekleştirilecek, TÜBİTAK Alternatif Enerjili Araç Yarışlarına üniversite olarak, Elektromobil klasmanında katılıyoruz. Bu yarışmaya Türkiye geneli toplam 48 Üniversite katılmaktadır, yarışa katılmak için son hazırlıklarımızı yapmaktayız. Sayın Rektörümüze maddi ve manevi desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz”

Öğrenciler tarafından hazırlanan ve elektrikle çalışan aracı test eden Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, projenin geliştirilerek hayata geçirilmesi halinde çok amaçlı kullanılabileceğini ifade etti.

Proje hakkında da bilgi alan Rektör Koçak, yönetim olarak başarılı öğrencileri her zaman desteklediklerini ve desteklemeye devam edeceklerini belirtti.

Editör

Son Güncelleme: 08.08.2014 12:21
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.